گرانترین قهوه دنیا قهوه «عاج سیاه» یا بلک ایوری است که در تایلند و با کمک فیلها تولید میشود. دستگاه گوارش فیل، پروتئین این قهوه را از بین میبرد و به آن طعمی خاص و منحصر به فرد میدهد.
منطقه ای به نام مثلث طلایی در شمال تایلند که محلی برای نگهداری فیل های سرگردان می باشد به عنوان تنها تولید کننده این قهوه در جهان شناخته می شود که البته امروزه در قسمت هایی از مالدیو و ابوظبی نیز این قهوه عرضه می شود. در حال حاضر تولید این قهوه توسط ۲۰ فیلی که در «بنیاد فیل آسیایی مثلث طلایی» زندگی میکنند تولید می شوند.
در واقع دستگاه گوارش فیل، پروتئین این قهوه را از بین میبرد و به آن طعمی خاص و منحصر به فرد میدهد.
برای تولید یک کیلو قهوه Black Ivory به ۳۳ کیلوگرم دانه قهوه نیاز است. زیرا ممکن است بسیاری از میوههای قهوه در دستگاه گوارش هضم گردد و بسیاری از میوهها تخمیر میشوند. علاوه بر این تمام میوههای سالم نیز پیدا نمیشوند و ممکن است مدفوع فیلها در میان درختان و گیاهان گم میشود.
تولید این قهوه یک فرآیندبدون دخالت انسان است که این امر به دانههای این قهوه ویژگیهای منحصر به فردی میبخشد.
طعم قهوه فیل چگونه است؟
مشخصات عطر و طعم قهوه فیل می تواند نزدیک به شکلات، گل، تنباکو و حتی نوعی چمن است بدون اینکه ذرهای تلخی در آن وجود داشته باشد
برای تولید قهوه عاج سیاه، از میوه قهوه عربی تایلند که در ارتفاع بالای ۱۵۰۰ متر میروید استفاده میشود. میوه این گیاهان قهوه را زنان محلی جمعآوری میکنند و به عنوان خوراک به فیل میدهند. میوهها در طی ۱۵ تا ۷۰ ساعت از دستگاه گوارش فیل عبور میکنند و میوههایی که سالم ماندهاند دفع میشوند.
در حال حاضر دسترسی به این قهوه در همه جای دنیا امکان پذیر نیست و فقط ثروتمندانی در چهار کشور دنیا در چند هتل لوکس میتوانند از این قهوه استفاده کنند؛ در پنج هتل در مالدیو، ۱۳ هتل در تایلند، دو هتل در ماکائو و یک هتل در آمریکا.
هرکیلو از این قهوه در حدود ۱۱۰۰ دلار قیمت دارد.
کار یافتن این دانهها به عهده همسران فیلبانان است. آنها میوههای سالم قهوه را در مدفوع فیل پیدا میکنند. پس از شستوشوی مفصل، دانهها از درون میوه بیرون آورده و برای بو دادن به بانکوک فرستاده میشوند.
همچنین میتوانید مقاله آیس کافی را نیز مطالعه نمایید.