اگر عاشق پنیر هستید و همیشه از پنیر استفاده میکنید بهتر است تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. اگر میخواهید در خانه و با هزینه کم برای خود و خانواده خود پنیر خانگی درست کنید در ادامه مقاله با پارسینو همراه باشید.
طرز تهیه پنیر خانگی با سرکه
مواد لازم
شیر | ۲کیلوگرم |
سرکه | یک چهارم لیوان |
نمک | یک قاشق غذا خوری |
خامه(اختیاری) | یک قاشق غذا خوری |
طرز تهیه
- شیر را به دمای ۹۰ درجه برسانید و سپس زیر گاز را کم کنید
- سرکه و نمک را به شیر اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید شیر بریده شده چند دقیقه حرارت ببیند.
- بعد از چند دقیقه که شیر به دمای ۹۰ درجه رسید٬ کاز را خاموش کنید.
- داخل یک آبکش پارچه نخی تمیز یا یک تنظیف قرار دهید. این پارچه باید خیلی نازک و نه خیلی ضخیم باشد. زیر آبکش هم یک ظرف قرار دهید.
- ظرف شیر لخته شده را داخل پارچه در ابکش بریزید.
- پارچه را جمع کنید و یک ظرف سنگین روی آن قرار دهید تا آب لختههای شیر کامل برود.
- بعد از این که آب پنیر کامل کشیده شد و آب از بافت آن خارج شد٬ داخل ظرف آب پنیر نمک به میزان کافی بریزید.
- پنیر را به مدت ۲ روز داخل آب پنیر قرار دهید و در یخچال بگذارید.
پنیر آماده است.
طرز تهیه پنیر خانگی با ماست
مواد لازم
شیر | یک لیتر |
ماست | ۴ قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدار کافی |
طرز تهیه
- ماست را کمی زودتر از یخچال بیرون بیاورید تا دمای آن با محیط یکسان شود.
- شیر را به دمای حدود ۸۰ درجه سانتی گراد برسانید.
- سپس زیر گاز را خاموش کنید و بگذارید شیر کمی خنک شود و به دمای حدود ۴۰ درجه برسد.
- ماست را ارام آرام به شیر اضافه کنید و هم بزنید.
- مخلوط شیر و ماست را به مدت ۲۴ ساعت در جایی گرم قرار دهید. دور ظرف پتو و پارچه بپوشانید. بعد از ۲۴ ساعت شیر دلمه شده است.
- داخل آبکش یک پارچه نخی تمیز یا یک تنظیف قرار دهید.
- ترکیب شیر و ماست دلمه شده را در پارچه داخل آبکش بریزید. همچنین میتوانید پارچه را از جایی آویزان کنید و بگزارید ۴ تا ۵ ساعت بماند و کاملا جدا شود.
- به آب پنیر نمک بزنید و پنیر را به مدت ۲ روز در آب نمک قرار دهید تا طعم بگیرد.