پنکیک یکی از انواع صبحانه های خوشمزه بین المللی است که احساس سیری زیادی می دهد. پنکیک به دلیل اینکه در تابه های کوچک تهیه می شود با نام پنکیک شهرت یافته است. پنکیک انواع بسیار متنوعی دارد و در کشورهای مختلف با روش های متنوعی پخته می شود که معمولا به عنوان میان وعده، عصرانه و صبحانه سرو می شود. البته نوعی پنکیک هم وجود دارد که به عنوان پیش غذا یا حتی غذا سرو می شود و معمولا با گوشت یا مرغ تهیه می شود. پن کیک معمولا به همراه عسل، خامه و یا میوه های تازه فصل سرو می شود.
پنکیک را میتوانید در طعمهای مختلف طبخ کنید. برای داشتن دنیای مزه ها، کافیست به مواد اولیه پنکیک، پوره میوه یا پودر شکلات و انواع طعم دهنده ها به سلیقه خودتان را بیفزایید.
مواد لازم جهت تهیه پنکیک برای ۸ الی ۹ نفر
تخم مرغ | ۱عدد |
آرد سفید | یک پیمانه |
شیر | ۱ پیمانه (نسبتا سرخالی) |
وانیل | نوک قاشق |
روغن مایع | ۳ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
شکر | ۴ قاشق غذا خوری سرخالی |
نمک | مقدار خیلی کم |
نکته : در طرز تهیه می توانید به جای شیر از آب یا نصف آب نصف شیر نیز استفاده کنید. اما اگر می خواهید پنکیک شما مدت زمان بیشتری نرم و تازه بماند از شیر استفاده کنید.
همچنین می توانید از شیرهای گیاهی نیز استفاده کنید.
نکته : باید مقدار بسیار کمی وانیل اضافه کنید، چون اگر وانیل بیشتر از حد باشد باعث می شود پنکیک شما طعمی تلخ پیدا کند.
نکته : در نظر داشته باشید که پس از اضافه کردن بکینگ پودر، دیگر نباید مواد را بیش از حد هم بزنیم ترکیب کنیم، چون این کار خاصیت بکینگ پودر را از بین می برد.
مرحله اول:
برای تهیه پنکیک ابتدا تخم مرغ را در یک کاسه مناسب می ریزیم و آن را کمی می زنیم تا بافت آن از هم جدا شود و کاملا با هم ترکیب شوند، سپس شکر را به همراه وانیل را به آن می افزاییم و مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
مرحله ۲ :
حالا شیر و روغن را اضافه کرده و هم زدن را تا آنجا ادامه می دهیم که رنگ مخلوط به کرمی تغییر کند. در صورتی که همزن برقی در دسترس نداشتیم می توانیم از همزن دستی نیز استفاده کنیم.
مرحله ۳ :
در یک کاسه بزرگ تر، آرد، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط می کنیم و سپس آرد و بکینگ پودر را روی مواد داخل کاسه الک می کنیم.
مرحله ۴:
پس از آماده شدن مواد ۱۰ دقیقه تا یک ربع به مایع آماده شده استراحت می دهیم.
مرحله ۵ :
در این مرحله یک تابه نچسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و آن را با اسپری روغن چرب می کنیم ( می توانید اسپری نکنید زیرا خود مواد پنکیک حاوی روغن است.) پس از اینکه تابه به خوبی داغ شد، با ملاقه از مواد بر می داریم و درون تابه می ریزیم. منتظر می مانیم تا سطح پنکیک ما شروع به حباب زدن کند، بعد از آن برمی گردانیم تا سطح دیگر نیز پخته شود.
مرحله ۶ :
پنکیک خوشمزه ما آماده است ، در ادامه پنکیک ها را درون ظرف سرو قرار می دهیم و به همراه عسل، خامه، مربا، میوه و یا هرچیز دیگری که دوست دارید سرو می کنیم.
نکات کاربردی در آماده سازی پنکیک
- مایع را زیاد هم نزنید: مایهی زیاد هم زده شده ممکن است پنکیک شما را سفت و یا حتی خشک کن
- استراحت دادن به مایه را جدی بگیرید.
- منتظر حباب ها بمانید: وقتی حبابهای کوچک روی پنکیک ظاهر شدند به معنی این است که پنکیک شما اکنون آماده برای برگشتن است.
- برای لذیذتر شدن طعم پنکیک خود می توانید مقداری کره هم به مایه آن اضافه کنید و لذت ببرید.
- برای مغز پنکیک به دلخواه می توانیم از موادی مثل نوتلا یا شکلات صبحانه، شکلات تخته ای نیز استفاده کنیم
- پنکیک های مغزدار، پنکیک دارچینی، پنکیک موزی نیز بسیار پرطرفدار است.
امیدوارم از این دستور پنکیک پارسینو لذت برده باشد
نوش جان.