لاغری یک مسئله فردی است که به عوامل متعددی از جمله تغذیه، فعالیتهای ورزشی، و به سبک زندگی وابسته است. در ادامه، روی چند روش کلی و سالم برای لاغری تمرکز میکنم. با این حال، قبل از هر تصمیمی، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا برنامهای مناسب برای شما بچینید.
از کجا متوجه شویم که چاق هستیم؟
با نگاه به افراد می توان متوجه شد که آن ها چاق هستند یا نه یا اینکه از کمبود وزن رنج می برند، اما برای تعیین میزان دقیق چاقی و لاغری باید شاخص توده بدنی یا (BMI) را محاسبه کرد.
محاسبه شاخص توده بدنی
این شاخص به طور کلی به شما نشان می دهد که چه میزان اضافه وزن دارید. مثلا ممکن است نتیجه محاسبه شاخص توده بدنی به شما بگوید که ۱۰ کیلو اضافه وزن دارید و برای رسیدن به وزن سالم می بایست این ۱۰ کیلو از بین برود به عبارتی به فکر لاغری با کم کردن این ۱۰ کیلو اضافه وزن باشید.
۱۲ تا از بدترین پیامد های چاقی که حتما باید بشناسید
- افزایش خطر مرگ
- فشار خون بالا
- افزایش کلسترول
- ابتلا دیابت نوع ۲
- گرفتن عروق کرونر قلب
- دچار شدن به سکته
- بیماری کیسه صفرا
- استئوآرتریت (تجزیه غضروف و استخوان در مفصل).
- مشکلات تنفسی شدید
- ابتلا به انواع سرطان
- کاهش کیفیت زندگی.
- ابتلا به بیماری های روانی مانند افسردگی بالینی، اضطراب و سایر اختلالات روانی خطرناک دیگر
چرا باید لاغر کرد ؟
چاقی و اضافه وزن حتی به اندازه اندک تاثیر منفی بر سلامت بدن و حتی شرایط روحی ما میگذارد. اگر وزن اضافه خود را کم نکنیم در درازمدت با بیماری های نظیر فشار خون بالا، دیابت نوع ۲، مشکل باروری، افسردگی و … روبرو خواهیم شد. ما با دنبال کردن تکنیک ها و راه های لاغری، وزن اضافه خود را از دست می دهیم تا بتوانیم زندگی سالم تر و بهتری داشته باشیم.
مؤثرترین روش لاغری چیست؟
خبر خوب این است که راه ی بسیار زیاد و متنوعی برای کاهش وزن وجود دارند، اما خبر بد این است که همه این روشها لزوماً به کاهش وزن شما کمک نمیکنند. بهترین راه برای پیدا کردن شیوه لاغری برای شما، ابتدا محاسبه شاخص توده بدنی است. شما باید در وهله اول از وضعیت عضلانی و بافت چربی خود (که همان شاخص توده بدنی است) آگاه شوید و متوجه شوید که در چه حدودی قرار دارید. سپس روشهای لاغری متناسب با شاخص توده بدنی خود را انتخاب کنید و خیلی راحت وزن کم کنید.
نکات ذکر شده در ادامه این مقاله برای کسانی که اضافه وزن جزئی تا متوسط دارند مفید است و به کنترل وزن آنها کمک میکند، اما عزیزانی که چاقی یا چاقی مرضی دارند باید به یک متخصص رجوع کنند.
راهکارهایی برای کنترل وزن
- تغذیه سالم:
کنترل کالری: مصرف کالری بیش از نیاز بدن میتواند منجر به افزایش وزن شود. برنامه غذایی خود را به گونهای طراحی کنید که باعث کاهش کالری و افزایش مواد مغذی شود.
تنوع در غذاها: از تنوع در نوع غذاها و گروههای غذایی استفاده کنید تا بدن به همه مواد مغذی نیاز داشته باشد.
کاهش مصرف نمک و قند: محدود کردن مصرف نمک و قند میتواند در کاهش وزن و حفظ سلامت قلب کمک کند.
۲. ورزش منظم:
ترکیب تمرینات هوازی و مقاومتی: تمرینات هوازی برای افزایش سطح فعالیت قلبی و تمرینات مقاومتی برای افزایش سوخت و ساز بدن توصیه میشوند.
ورزشهای متنوع: تغییرات در نوع ورزشها جلوی خستگی و کسالت زودرس را میگیرد و برنامه ورزشی را جذابتر میکند.
۳. مدیریت استرس:
تمرینهای استراحتی: تکنیکهای تنفسی، مدیتیشن، و یوگا میتوانند به کاهش استرس و بهبود روحیه کمک کنند.
خواب کافی: خواب به مقدار کافی و با کیفیت میتواند بر تعادل هورمونها و سلامت عمومی تأثیر گذار باشد.
۴.مانیتورینگ پیشرفت:
پیگیری تغییرات وزن و اندازهها: نظارت بر تغییرات فیزیکی و آمارهای بهداشتی میتواند ترغیب کننده باشد و در مسیر لاغری شما کمک کند.
ثبت روزانه غذا: نوشتن یادداشت درباره غذاها و مقدارهای مصرفی به شما کمک میکند که بهتر از وضعیت تغذیهای خود آگاه شوید.
به یاد داشته باشید که بدن هر فرد متفاوت است، بنابراین بهتر است هر برنامهای با توجه به نیازها و ویژگیهای شخصیتان طراحی شود.
امیدواریم این مقاله در مجله ی عمومی پارسینو برای شما مفیده بوده باشد .