cropped-rr 1

 دیسیپلین چیست؟

unnamed (9)

دیسیپلین (به انگلیسی: Discipline) یا به آن مهارت خود انضباطی نیز می گویند، در واقع یک ویژگی شخصیتی اکتسابی می باشد که به توانایی انجام دادن کاری مشخص و یا در برخی از موارد انجام ندادن کاری مشخص به صورت مستمر و ادامه دار در روتین روزانه می گویند. 

مهم نیست که شما از انجام دادن آن کار لذت می برید یا نه، در هر صورت کار مورد نظر باید طبق برنامه خاص در زندگی شما انجام شود.

 به عبارت دیگر دیسیپلین به معنای داشتن کنترل در فعالیت های روزانه می باشد. در ادامه با مواردی آشنا خواهید شد که می تواند به شما در داشتن انضباط شخصی و یا همان دیسیپلین کمک کند.

۱- دیسیپلین در افکارمان

unnamed 10

در وهله نخست باید به خود انضباطی در وضوح افکارمان برسیم. باید بتوانیم ورودی افکار ذهنمان را کنترل کنیم، چرا که هر عملی که انجام می دهیم اول به عنوان یک فکر در ذهنمان مطرح می شود. 

توماس ادیسون می گوید: سخت‌ترین نوع دیسیپلین و خود انضباطی، صحیح فکر کردن است. صحیح فکر کردن در ظاهر کاری آسان به نظر می آید ولی در واقع یکی از دشوارترین کارهایی است که مغز انسان می تواند انجام می دهد. 

اخبار و رسانه ها یکی از مخرب ترین ابزارها برای ذهن ما تلقی می شوند و وضوح فکری ما را کدر می کند. برای رسیدن به این وضوح باید قید مواردی که به ذهنمان حواس پرتی می دهد را بزنیم. اما چگونه به صورت سازمان یافته، ورودی های فکری مان را کنترل کنیم؛

  •  دوری از اخبار منفی
  • دوری از نشخوار فکری
  •  پذیرش و رهایی از اتفاقات ناگوار گذشته
  •  نوشتن ایده ها بر روی کاغذ و خالی کردن مغز

از جمله مواردی است که می تواند افکار شما را بهینه تر کند و کیفیت قابل توجهی به ذهنیت شما بدهد.

۲- دیسیپلین و شهامت

unnamed 11

در زندگی باید جسارت داشت، ترسو و بزدل بودن، با داشتن دیسیپلین همگن نمی باشد و داشتن شهامت است که دیسیپلین را در شما نهادینه می کند. نکته مهم این است که بزرگترین مانع موفقیت برای شما، ترس از شکست است. اما این مانع ترس به چه معناست؟ جوابش در یک کلمه است، ایمان. اگر که به خود ایمان ندارید در واقع دیسیپلین ندارید. در واقع ایمان داشتن به شهامت خود، یک باور می باشد که بذر آن را باید در پس ذهنتان بکارید. آن موقع است که متوجه می شوید چه کارهایی با استفاده از دیسیپلین از دستتان بر 

می آید. 

۳- دیسیپلین و مدیریت زمان

unnamed 12

یکی از مهم ترین عوامل در داشتن انضباط شخصی، مدیریت زمان می باشد. اگر حساب هر دقیقه از روزتان را نداشته باشید پس چگونه می خواهید به اهدافی که مشخص کرده اید برسید؟ 

فرایند مدیریت زمان به افراد این اجازه را می‌دهد تا بر اساس برنامه های خود، یک زمان خاصی را به  فعالیت‌هایی اختصاص دهند که برایشان بیشتر مفید است. داشتن استمرار در رابطه با انجام دادن منظم این فعالیت ها مفهوم کلی دیسیپلین است. 

ترکیب دیسیپلین و مدیریت زمان باعث ترشح هورمون اندروفین می شود؛ برنامه‌ریزی، هدف‌گذاری و تعین یک موعد مشخص برای رسیدن به اهداف و … در مغز به واسطه اندروفین حس رضایتمندی ایجاد کرده و خوشحالی را برایمان به ارمغان می آورد.

 همانطور که مطالعه کردید استفاده بهینه از زمان، از اهمیت بالایی برخوردار است پس توصیه می شود برای درک بهتر این عنوان مقاله ما در رابطه با مدیریت زمان را مطالعه کنید. 

دیسیپلین در روتین روزانه

unnamed 13

دیسیپلین و نظم شخصی در هر کدام از جنبه های زندگی قابل مشاهده است. چند مورد از فعالیت هایی که وجود آن ها در روتین روزانه باعث پیشرفت شما می شود را در ادامه ذکر کرده ایم. 

البته داشتن استمرار، کلید اصلی رسیدن به هدف مورد نظر در این روتین می باشد.

۱- ورزش روزانه: حتی شده برای نیم ساعت

۲- کتاب خواندن: اگر روزی ۱۰ صفحه بخوانید، تقریبا در ماه چیزی حدود ۳۰۰ صفحه کتاب خوانده اید.

۳- ذهنیت برنده: همانطور که اشاره کردیم، داشتن دیسیپلین در افکارمان ما را به وضوحی می رساند که از سخت ترین فعالیت های اکتسابی برای مغز می باشد.

۴- برنامه ریزی مالی: مهارتی که است که اگر آن را جدی نگیریم به بن بست های زیادی بر خواهیم خورد. 

۵- کنترل احساسات: ابراز احساسات به روشی سالم از اهمیت بالایی برخوردار است. سرکوب آن ها فقط موقعیت را پیچیده تر خواهد کرد. پس کنترل آن ها را در اولویت قرار دهید.

و…

این موارد فقط بخشی از فعالیت هایی می باشد که شما می توانید با رعایت دیسیپلین در آن ها موفقیت های بیشتری را حس کنید.

مزایای خود انضباطی

یکی از مزایای خود انضباطی ایجاد تعادل در زندگی می باشد. تعادل داشتن در زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا کمک می‌کند که بهترین نسخه ای که از ما وجود دارد را به دیگران و دنیای اطرافمان نشان دهیم. 

همچنین با ایجاد تعادل مسیر هموار تری را برای رسیدن به موفقیت ها و دستاورد هایتان طی خواهید کرد. 

وقت شناسی از دیگر مزایای داشتن دیسیپلین است که می توان آن را  یک ویژگی شخصیتی و مهارتی در نظر گرفت. 

پایه های دیسیپلین به این عنوان استوار است که شما فعالیت مورد نظر را در بازه زمانی مخصوص به خود به طور کامل انجام دهید.

مطالب پیشهادی
پذیرش دانشجو در رشته حقوق قانونگذاری در سال ۱۴۰۳ 
طرز تهیه لازانیا
دستور پخت لازانیا
خواص سیب
خواص باورنکردنی سیب
زونا چیست؟
خواص گوشت بوقلمون
اعلام نرخ جریمه های راهنمایی و رانندگی در سال ۱۴۰۲

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *