دولت در بودجه سالانه بخش کشاورزی به منظور حمایت از قشر کشاورز، باغدار و دامداری ها برای مدرنیزه شدن فرایند کشاورزی، ماشین آلات کشاورزی نظیر تراکتور را در اختیار واحد مکانیزاسیون جهاد کشاورزی قرار داده است. از آنجاییکه کشاورزی در ایران سیستمی سنتی دارد، جهت نوسازی فرآیند زراعت نیاز به ماشین آلات مکانیکی دارد؛ طبق تحقیقات به عمل آمده، نیاز کشور به تراکتور چیزی حدود ۲۶۰۰۰ دستگاه میباشد.
قیمت بالای ماشین آلات کشاورزی و تراکتور بر کسی پوشیده نیست و به همین منظور ارائه وام تا سقف ۸۰% مبلغ کل تراکتور، در بازه زمانی طولانی مدت ( چیزی حدود ۷ سال) به کشاورزان اهدا میشود. در ادامه با پارسینو همراه باشید تا بیشتر با شرایط و ضوابط دریافت وام خرید تراکتور جهاد کشاورزی آشنا شوید.
وام جهاد کشاورزی شامل چه دستگاه هایی می شود؟
وام جهاد کشاورزی به ماشین آلاتی نظیر: تراکتور، ادوات کشاورزی، لوازم زراعت و… که توسط شرکت ارائه دهنده در سامانه مکانیزاسیون قیمت گذاری شده باشد و مهر تایید مراحل فنی را گرفته باشد، تعلق میگیرد؛ همچنین جهت تهییه تراکتور یا دیگر ماشین آلات، کالای مذکور باید در وب سایت سامانه مکانیزاسیون با قیمت روز موجود باشد.
تفاوت وام جهاد کشاورزی با سایر وام های اقساطی کشاورزی
ویژگی وام خرید تراکتور جهاد کشاورزی در مقایسه با دیگر وام های موجود برای کشاورزان در نحوه بازپرداخت و سود وام و همچنین عدم نیاز به گردش بالای حساب شخص خریدار میباشد. اگر که متقاضی دارای شرایط مورد نظر برای دریافت وام مکانیزاسیون باشد و بتواند یک ضامن برای وام خود پیدا کند، به او وام با بهره ۱۵% تعلق میگیرد. توجه داشته باشید که نرخ بهره این وام ۳% کمتر از سود دیگر وام های رایج کشاورزی می باشد. همچنین شایان ذکر است که اقساط وام به صورت سالیانه و معمولا در زمان برداشت محصولات مطالبه میشود.
اعتبارات وام جهاد کشاورزی برای خرید تراکتور در اواخر اردیبهشت ماه قابل ارائه به درخواست کنندگان می باشد و این فرایند تا اواخر بهمن ماه ادامه دارد. این وام به کلیه افراد که واجد شرایط هستند و دارای شخصیت حقیقی و حقوقی می باشند، اهدا می شود. در ادامه به اطلاعات لازم جهت دریافت وام خرید تراکتور خواهیم پرداخت.
مراحل دریافت وام خرید تراکتور چیست؟
اهدا وام خرید تراکتور دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد که هر فرد با آماده کردن مدارک زیر، می تواند یک تراکتور برای مزرعه خود فراهم کند؛ این شرایط به شرح ذیل می باشند:
- گرفتن معرفی نامه از دهیار یا شورای روستا (در صورت زندگی در روستا)
- ارائه مدارک هویتی شخص درخواست کننده
- ارائه مدارک زمین کشاورزی به واحد جهاد کشاورزی
- ارائه پیش فاکتور ماشین آلات مورد نیاز مزرعه (این پیش فاکتور باید توسط شرکت ارائه دهنده ماشین آلات صادر شود)
- ارائه پرونده دریافت وام جهاد کشاورزی به بانک متولی
- ضامن کردن سند زمین یا پروانه کسب که مورد تایید بانک متولی باشد
- پرداخت حداقل ۲۰% از کل مبلغ پیش فاکتور
- دریافت اقساط بانکی بلند مدت برای ۸۰% باقی مانده مبلغ
- انجام مراحل اداری توسط کارشناس بانک که شامل واریز کل مبلغ فاکتور به حساب شرکت تولیدکننده ماشین آلات می باشد
- ارسال دستگاه از تولیدی به نمایندگان مجاز فروش ماشین آلات
- ارسال دستگاه از نمایندگی به فرد تقاضا دهنده که فقط با حضور یک نماینده از بانک صورت می پذیرد
- آغاز فرآیند بازپرداخت اقساط وام به صورت سالیانه توسط درخواست دهنده وام خرید تراکتور
نکته حائز اهمیت در رابطه با دریافت پیش فاکتور به دلیل خرید ادوات کشاورزی این است که نماینده شرکت مورد نظر حق دریافت هیچگونه مبلغی را برای صدور پیش فاکتور از فرد درخواست کننده نخواهد داشت.
شرایط و مدارک دریافت وام جهاد کشاورزی
افرادی که واجد شرایط زیر می باشند امکان دریافت وام مکانیزاسیون جهاد کشاورزی را جهت خرید تراکتور خواهند داشت:
- داشتن تابعیت از جمهوری اسلامی
- ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
- عدم دریافت ماشین آلات کشاورزی در ۷ سال گذشته از جهاد کشاورزی
- متعهد شدن در برابر عدم فروش تراکتور مذکور به مدت ۷ سال
- ارائه مدارک هویتی شخص درخواست دهنده وام
- ارائه سند زمین زراعی که به تایید شورای محلی رسیده باشد
- تاییدیه فعالیت کشاورزی شخص از سوی مرکز خدمات کشاورزی دهستان
- داشتن حداقل ۵۰ راس دام برای دامداری ها
- داشتن پروانه معتبر در زمینه مکانیزاسیون
برای حساب میزان وامی که زمان ثبت نام تراکتور جهاد کشاورزی به متقاضی تعلق می گیرد باید مبلغ کل پیش فاکتور را در ۸۰ درصد ضرب نموده و مبلغ به دست آمده میزان وام اعطایی به متقاضی می باشد.۲۰ درصد باقی مانده نیز میزان آورده نقدی متقاضی می باشد.
تحویل تراکتور پس از ثبت نام
بعد از ثبت نام در سامانه و درخواست وام جهاد کشاورزی، چیزی حدود ۳ الی ۵ سال طول خواهد کشید تا تراکتور و یا هر ماشین آلاتی که قصد خرید اقساطی آن را دارید به شما تحویل داده شود. نکته حائز اهمیت در رابطه با خرید تراکتور این است که در هنگام تحویل آن، مبلغ فاکتور به مبلغ روز تسویه میشود. بسیاری از کشاورزان بدون اطلاع از این مورد اقدام به ثبت نام وام خرید تراکتور جهاد کشاورزی میکنند و در هنگام تحویل تراکتور با دیدن مبلغ نهایی فاکتور دچار سردرگمی میشوند؛ پس به این موضوع دقت داشته باشید.
سایت ثبت نام تراکتور چیست؟
برای ثبت نام و درخواست وام جهاد کشاورزی باید به سامانه رسمی آن به آدرس cita.maj.ir مراجعه نمایید و پس از طی کردن مراحل ذکر شده به شما برای دریافت وام، سهمیه داده میشود تا بتوانید ماشین آلات مورد نظر خود را تهیه کنید. توجه نمایید تمامی مراحل در سایت ثبت نام تراکتور جهاد کشاورزی به صورت آنلاین می باشد.
پارسینو مرجع اخبار روز ایران و جهان
برای دریافت تسهیلات خرید و ثبت نام باید به کجا مراجعه کنیم ؟
با مراجعه به بخش مديريت جهاد كشاورزي شهرستان خود – واحد مكانيزاسيون، می توانید درخواست تسهیلات مورد نظر خود را درخواست دهید.
2 پاسخ
چقدر تول میکشه تراکتور بدن
با عرض سلام، گرفتن تراکتور نسبتا فرآیند طولانی دارد و چیزی حدود ۳ الی ۷ سال زمان خواهد برد.