یکی از محبوبترین انتخابهادر وعده صبحانه مرباست که با میوههای فصلی قابل تهیه است. یکی از مرباهای محبوب و خوش عطر، مربای توت فرنگی است. توت فرنگی میوه بسیار خوشمزه و خوش عطری است که علاوه بر مربا از آن در تهیه شربت، دسر، سالاد، کیک و … به دلیل طعم و رنگ آن استفاده میشود. برای تهیه این مربای خوشمزه معمولاً از توت فرنگی های شیرین محلی که خوش رنگ و خوش طعم تر از نوع گلخانه ای است، استفاده میشود. تهیه این مربا در خانه بسیار راحت است و نیاز به مواد اولیه خاصی ندارد. به راحتی می توانید در خانه درست کنید و از عطر و طعم آن لذت ببرید
طرز تهیه مربای توت فرنگی
مواد لازم
توت فرنگی |
۱ کیلو |
شکر |
۷۵۰ گرم |
آب لیموی تازه |
۱ ق غ |
برای طرز تهیه مربای خوشمزه توت فرنگی ابتدا گلبرگ های اضافی توت فرنگی ها را (قسمت برگ) با یک چاقوی تیز بیرون بیاورید. را می گیریم و آن ها را می شوییم، سپس داخل آبکش می ریزیم و همان لحظه با دستمال حوله ای، توت فرنگی ها را فوری خشک می کنیم (برای ان که توت فرنگی هایتان سالم بماند آنها را به آرامی بشویید و خیلی به آرامی خشکشان کنید.) اگر توت فرنگیهایتان درشت هستند، میتوانید آنها را نصف کنید. سپس توت فرنگیها را در یک قابلمه بریزید و لابهلای هر لایه توت فرنگی شکر بپاشید. سپس ظرف را برای ۱۲ ساعت در دمای متعادل اتاق قرار دهید تا شکر آب شود و توت فرنگی ها طعم دار شود و مقداری آب بیندازد. بعد از ۱۲ ساعت، مربا را روی حرارت ملایم بگذارید و حواستان به آن باشد تا سر نرود، بعد از اینکه چند جوش زد مربا کف می کند، کف روی مربا را حتما بگیرید و خیلی ارام به هم بزنید.
در اواخر پخت آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا مربا قوام بیاید. این کار برای جلوگیری از شکرک زدن مربا می باشد.
زمان پخت مربا نیم ساعت زمان می برد زیرا اگر بیشتر بجوشد مربا تیره می شود و توت فرنگی ها له خواهد شد.
برای اینکه متوجه شوید مربای شما قوام آمده است یا خیر، مقداری از آب آن را داخل بشقابی بریزید اگر سرد شد و سفت بود یعنی مربا قوام آمده است.
پس از آن کمی خنک شد مربا توت فرنگی را در شیشههای گرم بریزید و درشان را ببندید. شیشههای مربا را میتوانید برای یکسال در فریزر نگهدارید و هر شیشه را میتوانید برای ماهها در یخچال نگهداری کنید.
نکات تهیه مربا توت فرنگی
- میتوانیدمواد را دو برابر کنید. فقط توجه کنید که اگر مواد را زیاد کنید باید مدت زمان بیشتری مربا را بپزید.
- قبل از قرار دادن شیشه در فریزر مطمئن شوید که مقداری فضا در بالای شیشه خالی باقی مانده، چون مربا در هنگام یخ زدن کمی منبسط میشود.
- مهم ترین نکته در پخت مربا، قوام آمدن شربت آن است.
- قاشقی و ظروفی که برای برداشتن مربا و ذخیره آن استفاده میکنید، باید تمیز و خشک باشد.
- در طول مراحل پخت درب قابلمه را قرار ندهید.
- به میزان استفاده از شکر دقت کنید. شکر زیاد باعث شکرک زدن مربا خواهد شد.
برای دستور های پخت بیشتر به بخش آشپزی در پارسینو مراجعه کنید