اسید سالیسیلیک یکی از اسیدهای آلی است که نوعی داروی موضعی برای مشکلات پوستی است. از اسید سالیسیلیک در غلظت های مختلف استفاده می شود و به شکل محلول موضعی و کلاستر در بازار دارویی موجود می باشد. اسید سالیسیلیک برای پوست صورت فواید بسیاری دارد، این ماده از طریق حل کردن ماده چسبنده بین سلولی که پوستهها را در لایه شاخی به هم متصل میکند باعث سست شدن کراتین میشود. این اثر دارو ممکن است باعث اثر ضد قارچی نیز شود. اسید سالیسیلیک دارای اثر ضد عفونی کننده خفیف نیز میباشد. قدرت اصلی این اسید در نفوذ آن به عمق پوست است و به همین دلیل ریشه پوست را به خوبی می کند.
در ادامه این مقاله از پارسینو به بررسی این ماده خواهیم پرداخت
کاربرد اسید سالیسیلیک
- خاصیت لایه برداری: زمانی که این ترکیب به عمق پوست برسد، خاصیت اسیدی آن، ماده ای را که سلول های پوست را به هم می چسباند در خود حل می کند، این خاصیت به لایه برداری پوست کمک می کند. این ماده ترکیبی کراتولیتیک است و به همین دلیل گزینه ای مناسب برای لایه برداری عمقی پوست محسوب می شود.
- درمان آکنه :اسید سالیسیلیک همچنین ترشح چربی پوست را در افراد مبتلا به آکنه کاهش میدهد که اثر درمانی نیز دارد.
- لایهبرداری با اسید سالیسیلیک میتواند منجر به تغییراتی در بافت زیرین پوست شود بدون اینکه مستقیماً آسیبی به لایه خارجی پوست برساند.
- اسید سالیسیلیک دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است.
- اسید سالیسیلیک اثر بیحسکنندگی نیز دارد که در صورتی که لایهبرداری توسط پزشک انجام شود، این ماده میتواند توانایی بیمار در تحمل درد ناشی از این روش درمانی را افزایش دهد.
موارد احتیاط و منع مصرف اسیدسالیسیلیک
این ماده اسیدی برای افرادی نیز می تواند خطرناک باشد که در زیر به آن پرداخته ایم:
- افراد دارای حساسیت پوستی
- کودکان
- افراد با پوست حساس
- بیماران کبدی و کلیوی
- زنان باردار و شیرده
- افرادی که در آستانه تست آزمایشگاهی هستند
- بیماران قلبی
- بیماران دیابتی
عوارض جانبی اسید سالیسیلیک
اسید سالیسیلیک ممکن است عوارض جانبی برای برخی از افراد داشته باشد. به خصوص برای کسانی که تا کنون تجربه استفاده از این ماده را نداشته اند. برخی از عوارض جانبی ناشی از مصرف این ماده عبارتند از سوزش، خشکی، خارش، پوسته پوسته شدن، قرمزی و التهاب پوست
نحوه استفاده از سالیسیلیک اسید
سالیسیلیک اسید به تنهایی یک فراورده مستقل و قابل مصرف نیست. این ماده در انواع مختلف سرم، کرم، لوسیون، شوینده و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین، بهترین راه برای آشنایی با نحوه مصرف سالیسیلیک اسید، مطالعه بروشور محصول مورد نظر شما خواهد بود.
یکی از پرمصرف ترین موارد مصرف این اسید سرم سالیسیلیک اسید است و معروف ترین آن در ایران سرم سالیسیلیک اسید اوردینری می باشد .