خورشت بامیه یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که از دسته غذاهای مجلسی استان های جنوبی کشور به شمار می رود. این خورش خوشمزه را به سلیقه خود می توانید با گوشت قرمز، گوشت مرغ و یا حتی به صورت وگان تهیه کنید.
خورشت بامیه در هر جای کشور طرفداران خود را دارد و تهیه آن نیز کار سختی نیست .
طرز تهیه خورشت بامیه
بامیه | ۳۰۰ گرم |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
زردچوبه و روغن | به اندازه لازم |
آبلیمو یا آبغوره | به اندازه دلخواه |
مرحلهی اول: ابتدا پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید. تابه داشته باشید که نیازی به ریز خرد کردن پیاز نیست. بعد ماهیتابه را آورده و پیازها را درون آن بریزید. تابه را روی شعله حرارت گاز قرار دهید و تفت دهید. زمانی که پیازها طلاییرنگ شد، گوشتهای خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با پیاز بهخوبی تفت دهید تا بوی گوشت گرفته شود. مقدار گوشت بر اساس سلیقه شما می باشد.
مرحلهی دوم: در این مرحله ادویهها را نمک، فلفل، زردچوبه و سایر ادویههای طعمدهنده دلخواه خود را به پیاز و گوشت اضافه کنید. پس از آنکه پیاز و گوشت به مقدار کافی سرخ شدند، رب گوجهفرنگی را به گوشت و پیاز تفتداده شده اضافه کرده و سپس این مواد را بهخوبی تفت دهید.
مرحلهی سوم: در این مرحله نوبت به اضافهکردن بامیهها میرسد. بامیههای تازه را درون تابهای جدا ریخته و کمی آنها را تفت دهید تا خامی آنها گرفته شود. البته توجه داشته باشید که بامیهها را آنقدری تفت ندهید که بسوزد ( تفت دادن بامیه از لزج شدن آن جلوگیری می کند)
مرحلهی چهارم: پس از آنکه پیاز و رب گوجه و گوشت را به میزان کافی تفت دادید، حالا میتوانید آب از قبل جوشیده شده و گرم را به مقدار کافی به این مواد اضافه کنید. سپس بامیههایی که تفتدادهاید را به ترکیب اضافه کرده و صبر کنید تا خورشت بهخوبی بپزد و بهاصطلاح رنگ و لعاب بگیرد.
مرحلهی پنجم: در نهایت پس از آنکه خورشت به مقدار کافی پخت، آن را درون ظرف مناسبی ریخته و این خورشت خوشرنگ و بو را در کنار برنج زعفرانی برای مهمانان خود سرو کنید.
نکات خورشت بامیه
- اول اینکه از بامیه های ریز استفاده کنید که بافت بسیار منسجم تری نسبت به بامیه های درشت دارند
- به هنگام تمیز کردن بامیه ها به بافت بدنه بامیه آسیب نزنید.
- اجازه دهید خورش با حرارت بسیار ملایم پخته شود.
- در صورتی که به غذاهای تند علاقمند هستید می توانید نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل هم اضافه کنید.






