cropped-rr 1

خواص باورنکردنی سیب

خواص سیب

سیب یکی از سالم‌ترین و محبوب‌ترین میوه‌ها در سراسر جهان است. این میوه به دلیل خواص فراوانی که دارد بسیار مورد توجه قرار می گیرید. از جمله این خواص دارا بودن مقدار زیادی ویتامین C، فیبر، آنتی اکسیدان و غیره می باشد.

سیب در شکل‌ها، رنگ‌ها و طعم‌های متنوع در دسترس مردم در همه جای دنیا قرار دارد و اغلب به عنوان میان‌وعده مصرف می‌شود. همچنین برای تهیه آبمیوه، مربا و شیرینی‌جات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. تحقیقات نشان می‌دهد که پیروی از رژیم غذایی سرشار از سبزی و میوه از جمله سیب، خطر ابتلا به انواع بیماری مانند چاقی، سرطان، بیماری قلبی و دیابت را می تواند کاهش دهد.

 

در ادامه این مقاله به برخی از اصلی ترین فواید این میوه معجزه آسا خواهیم پرداخت 

خواص سیب

سیب حاوی مقداری ویتامین E، ویتامین B1 و ویتامین B6 است. علاوه بر این، منبع خوبی از پلی‌فنول محسوب می‌شود که از آسیب‌دیدگی سلول‌ها جلوگیری می‌کند. برای اینکه بیشترین بهره را از خواص سیب درختی ببرید، سعی کنید تا حد امکان این میوه را با پوست بخورید. چون نیمی از فیبر و بیشتر پلی‌فنول سیب در پوست آن وجود دارد.

  • پیشگیری از سرطان: مصرف سیب با توجه به آن که غنی از فلاونول است می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده تا مقدار قابل توجه كمک كند. محققان دانشگاه کرنل چندین ترکیب – تری ترپنوئید – را در پوست سیب شناسایی کرده اند که دارای فعالیت ضد رشد قوی در برابر سلول های سرطانی در کبد، روده بزرگ و پستان می باشند. 
  • تقویت سیستم ایمنی بدن : سیب یکی از بزرگترین منابع اصلی ویتامین C را در بین میوه‌ها می باشد.

به همین علت هنگام خوردن این میوه، ویتامین C خیلی سریع در بدن جذب شده و سیستم ایمنی بدن در بهترین شرایط ممکن قرار می‌گیرد.

فواید سیب
  • مفید برای دستگاه گوارش : باکتری‌های مفیدی که در بدن ما زندگی می‌کنند نقش ضروری و انکارناپذیری در حفظ سلامتی‌ ما دارند. سیب باعث بهبود چشمگیر عملکرد باکتری‌های موجود در روده بزرگ می‌شود. بر اساس پژوهش‌ها یکی از خواص سیب درختی تغییر سوخت‌وساز و تعادل باکتری‌ها در دستگاه گوارش است. نتیجه این تغییر، جذب حداکثری مواد مغذی و نابودی باکتری‌های مضر و سموم است.
  • پیشگیری از ابتلا به دیابت : برای کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ سیب بسیار مورد توجه واقع شده است. عامل ضد التهابی کوئرستین موجود در سیب، باعث کاهش مقاومت به انسولین و جلوگیری از بیماری دیابت می شود. برای دیابتی ها وجود فلوریدزین در سیب منجر به کاهش جذب قند در روده خواهد شد.
  • پیشگیری از سکته : طبق مطالعات، کسانی که سیب زیاد مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر وقوع سکته هستند. با مصرف سیب تا ۲۰ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می کنید که خود عامل پیشگیری از سکته است.
  • کاهش کلسترول بد : سیب حاوی مقدار فراوانی از فیبر است. از این‌رو مصرف این میوه موجب جذب سریع چربی‌های درون روده و معده می‌شود و سبب کاهش میزان چربی، کلسترول‌های مضر در بدن می گردد و در نهایت تنظیم کلسترول خون در سطح مطلوب و ایده‌آل خواهیم بود.
  • سم زدایی از کبد : مصرف بی‌رویه آب خیلی سرد و فست فود موجب سمّی شدن کبد و افزایش چربی آن می‌گردد و  مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در میوه سیب موجب سم‌زدایی کبد و رفع اختلالات ناشی از آن در بدن می‌گردد.
4
  • کاهش یبوست : فیبر موجود در سیب تاثیر مثبت روی راحتی اجابت مزاج برای مبتلایان به یبوست و اسهال دارد.
  • پیشگیری از آلزایمر : سیب بر روی عوامل زمینه ساز آلزایمر تاثیر گذاشته و امکان بروز این بیماری را کمتر می کند. به خصوص که اثرات دوران پیری را روی مغز کاهش می دهد. بر اساس آزمایش روی موش ها با مصرف سیب سطح بیشتری از انتقال های عصبی قابل مشاهده بوده است. 

خواص سیب برای عفونت

ویتامین C، B، E و سایر آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی موجود در سیب می تواند انواع عفونت‌های موجود در دستگاه گوارش، کبد، کلیه و رحم را برطرف کند. مصرف این میوه به‌صورت مستمر انواع سم و باکتری در بخش‌های مختلف بدن را از بین می‌برد و از هرگونه آلودگی و ویروس مانع بروز هرگونه بیماری مزمن و ناهنجاری در بدن می شود. با این توصیف اگر از عفونت‌های سیستم گوارش، کلیه، کبد و غیره رنج می‌برید، مصرف این میوه خوشمزه را جدی بگیرید.



خواص مصرف سیب به صورت ناشتا چیست؟

بسیاری از پزشکان بر این عقیده‌اند که مصرف روزانه یک سیب موجب سلامتی و درمان بیماری‌های متعدد می‌شود. در واقع منظور خوردن سیب به صورت ناشتا در ساعات ابتدایی روز می باشد. تحقیقات و بررسی‌های به‌عمل آمده نیز در این زمینه نشان داده که خوردن سیب ناشتا خواص متعددی نظیر تنظیم فشار خون، کاهش وزن، جذب سریع ویتامین C در بدن، سلامت و سفیدی دندان‌ها و منظم کردن ریتم قلب را به همراه دارد. 

مطالب پیشهادی
کشف یک یخ آب جدید در مریخ
زونا چیست؟
طرز تهیه پنکیک
واردات تاکسی برقی در ایران
روتین پوستی
ماچا چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *