خواص سیاه دانه

خواص سیاه دانه

سیاه دانه یک گیاه گل‌دار با عمر یک ساله و ارتفاع ۲۰ تا ۹۰ سانتی‌متر است که فواید بسیاری برای بدن دارد.

سیاه دانه دارای طعم نسبتا تلخی است و از مناطق بومی جنوب غربی آسیا برخاسته است. سیاه دانه با اسم های دیگر چون سیاه تخمه، سرنیچ سیاه، شونیز، شونوز و کمون هندی نیز شناخته می شود

۱۰ خاصیت سیاه دانه

مناسب برای زنان شیرده : سیاه دانه برای زنان شیرده مفید است زیرا باعث افزایش ترشح شیر در مادران می شود.

  1. این دانه در درمان سرفه و خس خس سینه نقش مهمی ایفا می کند
  2. مناسب برای پوست و کاهش ریزش مو و همچنین تقویت پوست سر
  3. در درمان سرطان ها، درمان زخم معده و نیز تنظیم سیستم گوارش بدن دارد.
  4. باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست می شود
  5. سیاه دانه دارای مقادیر زیاد از  آهن و پتاسیم است.
  6. در کاهش افسردگی و استرس نقش دارد.
  7. کاهش علائم ترک اعتیاد
  8. موثر در کاهش کلسترول
  9. کمک به درمان دیابت نوع ۲
unnamed 1 1

چه کسانی نباید سیاه دانه بخورند؟

این ماده با تمام خاصیتی که دارد می تواند برای بعضی از افراد مشکلات جدی ایجاد کند پس حتما از بی خطر بودن این ماده برای خود اطمینان حاصل کنید.

  • مصرف بالا در کودکان
  • بارداری یا شیردهی
  • افراد مبتلا به قند خون
  • افراد با طبع گرم و خشک
  • افراد با مشکلات انعقاد خون
  • بیماران تحت عمل جراحی
  • افراد با بیماری‌های خاص
unnamed 5

فواید جویدن سیاه دانه صبح ناشتا

جویدن سیاه دانه به صورت ناشتا همراه با عسل می تواند برای رفع مشکلات معده و رفع نفخ شکم مفید باشد.

برای افرادی که سابقه تشنج دارند به دلیل طبع گرمی که دارد اگر صبح ناشتا خورده شود، باعث کاهش تشنج و عقب افتادن تشنج ها شود.

در لاغری و رژیم نیز می تواند تاثیر گذار باشد.

اگر دچار سردرد و سرگیجه های گاه و بی وقت  هستید تا چند روز صبح ناشتا سیاه دانه را بجوید تا تاثیر آن را بیینید.

برای بیماران کبدی در مقادیر مناسب می تواند مفید باشد.

تداخل دارویی سیاه دانه

به دلیل آن که داروهای دیابت و سیاه دانه، هر دو باعث کاهش قند خون می‌شوند قبل از مصرف بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

کسانی که داروهای سرکوب‌کننده ایمنی را مصرف می‌کنند، باید در خوردن این گیاه احتیاط کنند. سیاه دانه ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و این مسئله اثربخشی داروها را می تواند کم کند

سیاه دانه ممکن است باعث جلوگیری از لخته شدن خون شود؛ بنابراین مصرف این گیاه به همراه داروهای ضدانعقاد خون، احتمال کبودی و خونریزی را بالا می‌برد.

 

در آخر می توانید در روز می توانید ۱ یا ۲ قاشق چای خوری روغن سیاه دانه یا ۲ عدد کپسول های موجود در بازرا را مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *