ماچا در واقع پودر آسیاب شده برگ چای سبزی که به شکل خاصی پرورش یافته است، می باشد. ماچا از چند صد سال پیش در کشورهای آسیایی برای درمان برخی بیماریها، حفاظت از بدن و انرژی بخشی استفاده شده و از جمله نوشیدنیهای پرطرفدار در ژاپن و آسیا است. منشاء این چای در واقع کشور ژاپن است.
ماچا یکی از غنیترین منابع آنتیاکسیدان بهشمار میآید. ماچا بهعلت وجود کاتچین و آمینو اسید سوختوساز بدن را تقویت کرده و به کاهش وزن کمک میکند. علاوه بر این، کاتچین موجود در این گیاه، آنتیاکسیدانی است که به خصوصیات ضد سرطانی مشهور است.
چند هفته قبل از برداشت ماچا، بر روی گیاه، پوششی انداخته میشود تا مانع رسیدن نور خورشید شود. این کار منجر به تولید سبزینه و روشن شدن رنگ گیاه میشود و سبزینه بهطور طبیعی سم و فلزات سنگین را از بدن دفع میکند.
درجه تشریفاتی چای ماچا مرغوب ترین نوع آن است و با بیشترین دقت و نظارت کشت شده و پرورش داده میشود. معمولا ماچای تشریفاتی را در معابد بودایی سرو میکنند و قیمت بسیار بالایی هم دارد.
خواص چای ماچا
- مقابله با افسردگی
- کاهش کلسترول خون
- کاهش فشار خون
- مقابله با پوکی استخوان
- روشنکنندگی پوست به خاطر وجود ویتامین C : استفاده به صورت ماسک
- مقابله با بیماریهایی مثل زوال عقل، آلزایمر، پارکینسون و غیره
- افزایش غلظت و تعداد اسپرمها و در نتیجه قدرت باروری در مردان
- خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد سرطان
- سمزدایی کبد
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- افزایش تمرکز
- بهبود خلق و خو
- انرژی زا
- بهبود حافظه
- افزایش سرعت متابولیسم بدن و کمک به لاغری
- بهبود خلقوخو
- به تاخیر انداختن پیری
طرز تهیه چای ماچا
این چای نیازی به دم کردن ندارد و بهترین راه برای استفاده از این چای به این صورت است که ۱ تا چهار قاشق چایخوری ماچا را در ماگ یا فنجان بزرگ بریزید و آب با دمای ۷۵ درجه سانتیگراد مخلوط کنید. بهتر است چای ماچا را با قاشق چوبی یا با همزن های مخصوصی که برای ماچا استفاده می شود به شکل دورانی و سپس به شکل W هم بزنید. دقت کنید که به هیچ وجه روی چای ماچا آب در نقطه جوش نریزید. چینیها و ژاپنیها از همزن مخصوص از جنس بامبو برای همزدن استفاده میکنند و آن را در یک کاسه مخصوص تشریفاتی سرو می کنند.
به این چای شیر و بستنی هم میتوانید اضافه کنید و یا با استفاده از شیر داغ، لاته ماچا تهیه کنید.
نکته : ابتدا پودر ماچا را با کمی آب سرد به خوبی حل کنید تا به اصطلاح چای کف کند. در غیر این صورت پودر در درون نوشیدنی ته نشین میشود.
معجون ماچا
ماچا + سرکه سیب + زردچوبه + عسل
ماچا به شما انرژی مورد نیاز در طول روز را میدهد بدون افزایش بیش از اندازه کافئین، همانطور که میدانید سرکه سیب ایمنی بدن را تقویت و خون را قلیایی میکند همچنین pH خون را تنظیم می کند، زردچوبه ضد التهاب و ضد سرطان نیز هست، عسل هم ضدعفونی کننده و ضد حساسیت و یک شیرین کننده طبیعی است.
مواد لازم :
- ۲/۱ قاشق چای خوری ماچا
- ۱ قاشق چای خوری سرکه سیب
- ۲/۱ قاشق چای خوری زردچوبه
- ۱ قاشق چای خوری عسل
- ۱ لیوان آب گرم
مواد را باهم در یک فنجان مخلوط کنید و بعد آب گرم (نه خیلی داغ و نه خیلی ولرم) را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا زمانی به هم زدن مواد را ادامه دهید که روی سطح نوشیدنی تان کف کند و حالت فوم روی آن مشاهده شود.
امیدواریم این مقاله از پارسینو برای شما مفید بوده باشد.