فرنی یکی از غذاها و یا دسر های لطیف و بسیار خوشمزه ایرانی است که بیشتر در مناسبت های خاص مثل ماه مبارک رمضان سرو می شود. فرنی برای کسانی که معده ضعیف دارند، مانند نوزادان پخته می شود، زیرا هم خوردن آن بسیار راحت است و هم بسیار مقوی انرژی بخش است .
در ماه مبارک رمضان این دسر طرفدار بسیاری دارد و به صورت مجلسی تر برای سفره های افطاری و سحری طبخ می شود. در تهیه فرنی به سلیقه خود می توانیم از انواع مغزیجات نیز استفاده کنیم که باعث می شود در پایان فرنی مجلسی تر و مقوی تری داشته باشیم، برای مشاهده آموزش طرز تهیه فرنی در ادامه با پارسینو همراه باشید.
طرز تهیه فرنی در کمترین زمان
طرز تهیه فرنی بسیار راحت است و با چند قلم آماده می شود .
مواد لازم:
شیر | ۴ لیوان |
ارد برنج | ۴ ق غ |
گلاب | ۲ق غ |
شکر | ۸ ق غ |
ابتدا شیر را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و شکر را کم کم به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا در شیر کاملا حل شود. سپس گلاب را اضافه می کنیم و به آرامی مواد را مخلوط می کنیم.
سپس آرد برنج را نیز کم کم می افزاییم و به آرامی با مواد مخلوط می کنیم تا داخل شیر گلوله گلوله نشود و همین طور به هم زدن را ادامه می دهیم و کمی حرارت را زیاد ترمی کنیم تا شیر به جوش بیاید و بعد حرارت را مجددا کم می کنیم. فرنی را باید به طور مداوم هم زد تا ته نگیرد و به قوام برسد.
پس از اینکه فرنی غلیظ شد و به قوام رسید ( خیلی سفت نشود چون زمانی که فرنی خنک شود کمی سفت تر می شود ) قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم ولی همچنان باید به هم زدن ادامه دهیم.
دلیل هم زدن این است که فرنی هنوز داغ است و اگر رها شود ته می گیرد.
بعد از انکه کمی خنک شد می توانید میل کنید یا آن را در ظرف مورد نظر بریزید و در یخچال بگذارید تا ببندد و خنک شود سپس میل کنید.
برای تزئین فرنی میتوانید از زعفران دم کرده غلیظ نیز استفاده کنید. با نوک قاشق زغفران روی فرنی هایی که در کاسه ها کمی سرد شده و خود را گرفته چند قطره از زعفران دم کرده در وسط یا اطراف فرنی بریزید و با خلال پسته و یا کمی دارچین تزئین کنید.
همچنین می توانید با استفاده از چند عدد گل سرخ آن را تزیین نمایید.
نکات تهیه فرنی
- می توانید یک فرنی دو رنگ نیز داشته باشید به این صورت که نصف فرنی را داخل کاسه ای بریزید و کمی زعفران دم کرده و یا رنگ غذا مجاز به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- فرنی را بعد از آماده شدن حتما در بگذارید کمی در محیط خنک شود و بعد داخل یخچال قرار دهید تا فرنی آب نیندازد.
- برای تهیه فرنی از نشاسته ذرت نیز می توانید استفاده کنید.
- زمان پخت فرنی در حدود ۲۰ دقیقه می باشد.
فرنی و شله زرد از دسته دسر هایی هستند که در کنار هم در سفره های افطار ایرانی خودنمایی می کنند. در پارسینو بهترین دستور پخت شله زرد برای شما گذاشته شده است.