cropped-rr 1

خواص ماکادمیا ( آجیل ماکادمیا)

آجیل ماکادمیا

ماکادمیا ( Macadamia ) ، فندق سبز یا فندق استرالیایی یکی از گران ترین خشکبار جهان محسوب می شود که محبوبیت زیادی دارد ، درخت ماکادمیا ،  درختی از خانواده Proteaceae  است. این درخت همیشه سبز مناطق نیمه گرمسیری، اخیرا در شمال کشور ما نیز کاشت آن شروع شده است. 

درخت ماکادمیا تا ارتفاع ۱۸ متر و عرض ۱۵ متر رشد میکند و برگهایی چرمی و براق با طول ۲۰ – ۳۰ سانتی متر دارد. گلهای ماکادمیا صورتی یا سفید و به صورت خوشه ای و معطر هستند. 

ماکادمیا طعمی لطیف و کره مانند و بافت خامه‌ای دارد و فواید زیادی برای سلامتی دارد همچنین منبع غنی از چربی های سالم است.

خواص آجیل ماکادمیا

  1. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی : یکی از خواص ماکادمیا کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. مطالعات مختلف نشان می‌دهد که خوردن روزانه ۰.۳ تا ۱.۵ اونس (۸ تا ۴۲ گرم) از این آجیل می‌تواند به درمان کلسترول بالا کمک کند و LDL (بد) را تا ۱۰٪ کاهش دهد.
  2. ماکادمیا برای پوست و مو: فندق ماکادمیا حاوی اسیدهای چرب ضروری هستند که پوستکه باعث درخشندگی پوست و مو می شوند. همچنین دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از عوامل محیطی و پیری زودرس محافظت می‌کنند.

      همچنین  پروتئین و اسیدهای چرب موجود در این آجیل باعث تقویت و افزایش رشد ناخن        ها نیز می شود.

  1. پیشگیری از پوکی استخوان: مقادیر بالای فسفر ، منیزیم و منگنز در این دانه باعث تقویت استخوان ها و بهبود جذب کلسیم می شود و در نهایت خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.  



unnamed 1 11
  1. پیشگیری از سرطان: ماکادمیا حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هاست که به محافظت از سلول ها کمک کرده و با کاهش اثر رادیکال های آزاد در بدن خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.
  2. درمان کم خونی : وجود همزمان مس و آهن در این آجیل باعث افزایش تولید گلبول های  قرمز و بهبود گردش خون در بدن و به درمان کم خونی کمک میکند. 
  3. کمک به کاهش استرس:  ماکادمیا حاوی منیزیم می باشد. این ماده معدنی تاثیر بسیاری در کاهش استرس دارد. یک سری تحقیقات نشان داده است که فندق‌های ماکادمیا سلامت روان را بهبود می‌بخشند و می‌توانند ریسک افسردگی را بسیار پایین بیاورند.
  4. انرژی بخش : مغز ماکادمیا همچنین سرشار از چربی‌های سالم و کربوهیدرات‌های دیر جذب هستند که انرژی بدن را به طور پایدار تامین می‌کنند. همچنین حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ای می باشند که از تولید انرژی و متابولیسم سلولی در بدن به نحو مطلوبی حفاظت می‌کنند.
  5. مناسب برای سلامت چشم : ویتامین B1 و اسید های چرب ضروری مانند امگا ۳ و امگا ۶ موجود در ماکادمیا به سلامت چشم کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آب مروارید را کاهش می دهند.
  6. کمک به تنظیم هورمون : فندق‌های ماکادمیا حاوی چربی‌های سالمی هستند که به تولید و تعادل هورمونی در بدن کمک می‌کنند. همچنین به تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش علائم ناشی از عدم تعادل هورمونی کمک می‌کنند.
  7. کمک به سلامت روده: آجیل ماکادمیا حاوی مقادیر قابل قبولی از فیبر است که می‌تواند برای هضم و سلامت کلی روده مفید باشد.‌ فیبر محلول در ماکادمیا می‌تواند به عنوان یک پروبیوتیک عمل کند و به تغذیه باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند.



unnamed 2 11
  • مقادیر بالای فسفر موجود در ماکادمیا می تواند برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مشکل به وجود آورد.
  • بررسی هایی برای تاثیر ماکادمیا بر زنان باردار و شیرده انجام نشده پس توصیه می شود در دوران بارداری و شیردهی از مصرف ماکادمیا اجتناب کنید. 
  • مصرف بیش از حد آن می‌تواند سیستم گوارشی را بیش از حد تحت فشار قرار داده و منجر به مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز و اسهال شود.
مطالب پیشهادی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *