فلافل یکی از پرطرفدار ترین غذاها یا مزه های لبنانی می باشد که شهرت جهانی پیدا کرده و در سطح بین الملل طرفداران خود را دارد. محبوبیت این غذای عربی به دلایل مختلفی از جمله مقرون به صرفه بودنش، سادگی پخت و گیاهی بودنش می باشد. مدل های مختلفی از فلافل را می توان درست کرد. فلافل تند، فلافل کم کالری، فلافل با قارچ و پنیر و…
طرز تهیه فلافل بسیار آسان می باشد و هر کسی می تواند در خانه یک فلافل خوشمزه درست کند. برای آموزش طرز تهیه فلافل تا انتها با پارسینو همراه باشید.
طرز تهیه فلافل
برای تهیه فلافل به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم | مقدار لازم |
نخود | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
تخم گشنیز | یک قاشق چایخوری |
پودر زیره | یک قاشق چای خوری |
سیر | ۳ حبه کوچک |
جعفری تازه | ۵۰ گرم |
سیب زمینی | یک عدد متوسط |
لیمو ترش | یک عدد |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
ادویه فلافل | یک قاشق چای خوری |
مواد ذکر شده را آماده کنید، سپس نخود هایتان را خیس کنید؛ توجه داشته باشید هر چقدر زمان خیساندن نخود ها بیشتر باشد، نخود بهتری برای پخت فلافل خواهید داشت. این کار به منظور گرفتن نفخ نخود ها و نرم کردن شان انجام می شود. حداقل از شب قبل و به مدت ۸ ساعت نخود ها را بخیسانید و در صورت امکان از یک الی دو روز قبل این کار را انجام دهید. نخود ها هر چقدر بیشتر خیس شوند، فلافل بهتری خواهید داشت.
سپس مراحل زیر را دنبال کنید:
- درست کردن مایه فلافل:
نخود خیس شده را به همراه پیاز، سیر، پودر تخم گشنیز، جعفری، سیب زمینی و زیره میکس کنید تا تبدیل به مایه فلافل شود. می توانید از چرخ گوشت برای میکس مواد استفاده کنید. توجه داشته باشید که مایه تان یکدست شود.
- به مایه فلافل تان آب لیمو تازه اضافه کنید و به همراه نمک، فلفل، ادویه فلافل و زردچوبه مواد تان را ورز دهید. سپس مواد تان را توسط چرخ گوشت یک بار دیگر میکس کنید.
- پس از میکس مجدد به مدت زمان ۵ دقیقه مواد را با دست تان دوباره ورز دهید تا کاملا منسجم شود. در انتها مایه فلافل تان باید کمی شل باشد.
- مایه فلافل تان را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب دست به دست هم بدهد.
- مایه تان را از یخچال که در آوردید، یک ماهیتابه را بر روی شعله قرار دهید و روغن به حدی در آن بریزید که فلافل های تان در آن شناور شوند.
- فلافل ها را قالب بزنید و در داخل ماهیتابه تا جایی که جا دارد از فلافل پر کنید. پس از سرخ شدن شان فلافل ها را بر روی دستمال حوله ای تمیز قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود.
- پس از این که روغن اضافی فلافل ها گرفته شد آن ها را در کنار دورچین گوجه، خیارشور و کاهو و نان باگت می چینیم.
فلافل شما آماده است، آن را به همراه سس کچاپ و یا سس انبه میل کنید؛ نوش جان
می توانید اضافه مواد فلافل را در فریزر تا چندماه نگهداری کنید، با این ترفند همیشه مواد آماده دارید، فقط کافیست یخ زدایی و سرخ کنید.
برای یادگیری دستور پخت های بیشتر می توانید مجله آشپزی پارسینو را مطالعه نمایید.