عدسی، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است ( که می توان گفت نوعی آش ایرانی است) که به دلیل طعم دلچسب و خواص تغذیهای فراوان، طرفداران بسیاری دارد. تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ممکن است برای برخی افراد سخت به نظر برسد، اما با رعایت نکات مهم و استفاده از مواد اولیه مرغوب، میتوانید به راحتی یک عدسی عالی تهیه کنید. این غذا در کنار لیمو تازه طعم و عطر فوق العاده ای به همراه خواهد داشت.
این غذا در تمامی وعده ها و حتی به عنوان یک عصرانه مقوی و سیر کننده در فصل زمستان می چسبد!
دستور پخت عدسی
مواد لازم برای ۴ نفر به شرح ذیل است:
- عدس: یک و نیم پیمانه
- پیاز: ۱ متوسط
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۲ حبه
- روغن:۲ قاشق غ خوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- زردچوبه و آویشن: به مقدار لازم
طرز تهیه عدسی
عدس را به مدت ۲ ساعت در یک ظرف گود خیس کنید تا هم تازه شود و هم نفخ آن گرفته شود.
پیاز و سیر را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس با یک قاشق غذاخوری از روغن موادتان را تفت دهید.
پیازهارا تا زمانی که طلایی شوند تفت دهید. در ادامه مقداری زردچوبه به پیازتان اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تا زمانی که رب از خامی در بیاید آنها را تفت دهید. نکته حائز اهمیت این است که تفت دادن رب منجر به خوش رنگ تر شدن عدسی تان می شود.
در ادامه عدسی آبکش شده را به مواد اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. ۶ لیوان آب به عدس و مواد تان اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به خوبی پخته شوند.در یک تابه دیگر آردتان را به همراه یک قاشق روغن تفت دهید. پس از تفت دادن آن را به مواد عدسی تان اضافه کنید، این کار منجر به لعاب انداختن عدسی تان می شود.
سیب زمینی های تان را به صورت مکعبی خرد کنید و پس از آبکشی با آب سرد به مواد قابلمه تان اضافه کنید. پس از گذشت ۳۰ دقیقه که سیب زمینی های تان پخت عدسی شما آماده سرو است؛ برای تزئین می توانید از کنجد بر روی آن استفاده کنید.
نوش جان
برای دستور پخت های بیشتر مجله آشپزی پارسینو را مطالعه نمایید.