خورشت قیمه یکی از لذیذ ترین ومحبوب ترین خورشت در میان ما ایرانیان است تا حدیکه بعضی افراد آن را در رقابت با قورمه سبزی محبوب می دانند!
این خورشت برعکس خورشت بامیه بسیار پرطرفدار است و جزو غذاهای مجلسی ایرانی به شمار می رود.
از بین غذاهای اصیل ایرانی ، خورشت قیمه جزو غذاهای محبوب و پرطرفداری است که در نذری ها و مراسم از این خورشت استفاده می کنند
خورشت قیمه معمولا با سیب زمینی خلالی سرخ شده سرو می شود.
بعضی افراد این خورشت با گوشت چرخ کرده نیز درست می کنند و گاهی با بادمجان هم سرو می شود.
در ادامه طرز تهیه خورشت قیمه را خواهیم گفت.
طرز تهیه خورشت قیمه
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه
- گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
- لپه: ۱۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی: ۲ تا ۳ عدد
- زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق
- زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیبزمینی: ۴ عدد متوسط
- نمک و ادویه : به میزان لازم
برای گرفتن نفخ لپه، بهتر است از شب قبل لپه را در آب بخیسانید و تا فردای آن روز ۲ تا ۳ مرتبه آب آن را عوض کنید.
در مرحله اول ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و داخل قابلمه بریزید و تفت دهید .
بعد از اینکه پیاز ها سبک شدند تکه های گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید، نیازی به سرخ کردن گوشت نیست .
سپس نمک و زردچوبه و ادویه ها را هم به گوشت اضافه کرده و سپس لپه را هم به گوشت و پیاز اضافه نمایید و همه مواد را تفت دهید.
در اخر رب گوجه را با تمامی مواد تفت دهید روی گوشت ها آب ریزید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت ها نرم شوند.
در این مرحله لیمو عمانی را سوراخ کنید درون آب گرم بیندازید که تلخی آن ها خارج شود تا هنگامی که به خورشت اضافه می کنید غذای شما طعم تلخی لیمو نگیرد.
بعد از اینکه لپه و گوشت کاملا پخت، لیمو عمانی ها را از آب درآورده و به خورشت خود اضافه نمایید و طعم خورشت را بچشید زعفران را اضافه کرده و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل اضافه کنید و باز برای ۴۵ دقیقه اجازه بدهید خورشت قیمه شما جا بیفتد.
نکته: می توانید در یک ربع اخر پخت به آن پودر دارچین و کمی گلاب هم اضافه کنید تا عطر و بوی قیمه شما بی نظیر شود.
سیب زمین ها را نیز خلالی خرد کنید و در آب سرد شوک دهید . پس از آبکشی سیبزمینیها، با دستمال خشک کنید و ان ها را در روغن داغ و روی حرارت ملایم سرخ کنید. بعد از سرخ شدنروی دستمالی قرار دهید تا روغنهای اضافی جذب دستمال شده و در نهایت سیبزمینی سرخ کرده طُردی داشته باشید سپس روی خورشت سرو کنید.
نکته: بهتر است از گوشت گوسفندی یا بره استفاده کنید و رب گوجه را حتما به خوبی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
خورشت قیمه شما آماده است و در کنار برنج آبکش شده زعفرانی یا کته نوشجان کنید.