آیا تاثیر رنگ ها را بر روی خلق و خوی خود تا به حال احساس کرده اید؟ تا به حال به دلیل رنگ یک اتاق به آن مکان جذب شده اید؟ مثلا تا به حال دقت کرده اید رنگ سبز اداره پلیس به شما احساس امنیت بیشتری می دهد؟ به این تکنیک روانشناسی رنگ ها گفته می شود که طراحان و هنرمندان از این ترفند در دکوراسیون اتاق ها و ملزومات کاربری استفاده می کنند.
رنگ به عنوان یک ابزار قوی به منظور تاثیرگذاری بر روی روحیات ما انتخاب می شود که حتی این انتخاب بر روی واکنش های فیزیولوژیکی بدن ما نیز تاثیر می گذارد. ولی سوالی که پیش می آید این است که روانشناسی رنگ ها بر چه اساسی بر روی ما تاثیر می گذارد؟ در ادامه با ما در پارسینو همراه باشید تا بیشتر با مفهوم روانشناسی رنگ ها آشنا شوید.
روانشناسی رنگ چیست؟
روانشناسی رنگ ( به انگلیسی: Color Psychology ) به مطالعه رنگ ها و تاثیر آن بر روی واکنش های انسان گفته می شود. این یک حقیقت است که رنگ ها در تصمیمات روزمره ما تاثیر دارند، اما دلیل آن بر میگردد به روان ما انسان ها. روانشناسی رنگ ها یک حوضه توسعه یافته است که سال ها روانشناسان بر روی آن تحقیق کرده اند. این عنوان تبدیل شده است به موضوع داغی در بحث بازاریابی و هنر تا عملکرد روانی اش به طور مستقیم تاثیرات خود را بگذارد. به عنوان مثال تا به حال به رنگ آبی کم رنگ در اتاق های بیمارستان دقت کرده اید، وجود این رنگ سبب ایجاد احساس آرامش در مراجعه کنندگان می شود تا کمتر از فقدان بیماری ها رنج ببرند.
روانشناسی رنگ سبز
برای بیشتر مردم دیدن رنگ سبز سبب ایجاد طراوت و آرامی در آن ها می شود چرا که ریشه این رنگ بر می گردد به طبیعت، سرسبزی چمن زار ها و درختان. این رنگ نماد رشد، اعتماد، تجدید حیات و وفاداری می باشد.
سبز تیره به دلیل جدیت آن مورد استفاده پلیس ها برای تجهیزات نظامی به عنوان رنگ سازمانی قرار گرفته است، همچنین برای بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی از رنگ سبز ملایم استفاده می شود.
از دیگر کاربرد های رنگ سبز می توان به استفاده از آن به عنوان یک استاندارد در زبان نگارش وب سایت ها (HTML) اشاره کرد.
روانشناسی رنگ قرمز
یکی از رنگ های اصلی، رنگ قرمز می باشد که می تواند توجه افراد را به خود جلب کند. این رنگ به دلیل هیجان و شور و شوقی که در مخاطب ایجاد می کند می تواند سبب ایجاد انرژی و قدرت شود و با بالا بردن هیجانات بدن می تواند باعث تسریع میزان تنفس شود و در فعالیت های ورزشی می تواند مفید واقع شود.
همچنین به خاطر توجهی که ایجاد می کند از آن در اعلان تابلو های خطر استفاده می شود.
روانشناسی رنگ زرد
رنگ زرد سبب ایجاد حس خوشبختی و مثبت اندیشی می شود و در مواقعی از آن در هشدار دادن استفاده می شود. رنگ زرد از روشن ترین رنگ های موجود در طیف می باشد که سبب ایجاد خلاقیت در مخاطب می شود.
طبق تحقیقات صورت گرفته این رنگ سطح انرژی و آگاهی را به صورت چشمگیری بالا می برد.
روانشناسی رنگ آبی
برعکس رنگ قرمز، رنگ آبی باعث ایجاد احساس آرامش می شود. در روانشناسی رنگ ها، رنگ آبی به مفهوم نزدیکی به دریا و آسمان است. از اصلی ترین خصوصیات رنگ آبی ایجاد آرامش، صلح و اعتماد است. البته شایان ذکر است که رنگ آبی می تواند سبب افسردگی نیز شود.
دیدن رنگ آبی با پایین آمدن ضربان قلب و کاهش متابولیسم بدن همراه است. استفاده از این رنگ به معنای جست و جو برای اهمیت زندگی است.
اگر که به مطالب روانشناسی علاقه مند هستید، مقاله روانشناسی تاریک را نیز می توانید مطالعه نمایید.