بوقلمون یکی از مواد غذایی سرشار از پروتئین و مواد لازم برای تهیه انواع غذاهای گوشتی است. در دستور پخت برخی از غذاهای فرنگی و مردم کشورهای اروپایی در روز کریسمس و مراسم شکرگزاری این گوشت دیده می شود و بسیار پرطرفدار است.
خواص گوشت بوقلمون برای بدن انسان بسیار می باشد، تا انتها با ما همراه باشید که در ادامه به خواص گوشت بوقلمون خواهیم پرداخت؛ این خواص به شرح ذیل میباشند:
- این گوشت منبع غنی از پروتئین و ویتامینهایی مانند B3، B6 و B12 است. این ماده غذایی سرشار از «سلنیوم» است که یک آنتیاکسیدان بهشمار میرود.
- ویتامین B12 موجود در گوشت بوقلمون باعث کاهش سطح هموسیستئین خواهد شد پس باعث افزایش قدرت ذهن و پیشگیری از آلزایمر می گردد .
- سینه بوقلمون منبعی سرشار از انواع ویتامین B است که سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
- اسید آمینه تریپتوفان موجود در گوشت بوقلمون باعث بالا رفتن سطح هورمون سروتونین در مغز می شود در نتیجه باعث تنظیم خواب و بهبود خلق و خوی می گردد . بنابراین مصرف آن به افراد مبتلا به اضطراب ، افسردگی و بی خوابی مزمن توصیه میشود .
- مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای موجود در این گوشت مقوی، احتمال بروز سرطان در بدن را کاهش میدهند.
- گوشت بوقلمون منابع سرشاری از ویتامینها و مواد معدنی را در خود دارد و یک منبع غذایی عالی برای تامین مواد مورد نیاز مادر و جنین محسوب می شود با رعایت این نکته که گوشت حتما به خوبی پخته شود واز ادویه های مضر برای بانوان باردار در آن مصرف نشود.
- نیاز به آهن در افراد باردار، ۲ برابر افراد عادی است. زیرا بدن با کمک آهن تولید خون را افزایش میدهد و اکسیژنرسانی به جنین بهتر انجام میشود.
- بسیاری از بدنسازان گوشت بوقلمون را به ویژه به شکل برگر به ورزشکاران توصیه میکنند . همانطور که گفته شد بوقلمون سرشار از پروتئین و حاوی مقدار اندکی کربوهیدرات و چربی است که به ساخت و حفظ عضلات بدون چربی کمک می کند .
- همچنین ویتامین ها و مواد معدنی این گوشت به استراحت عضلات کمک کرده خطر صدمات ورزشی را کاهش می دهند .
- گوشت بوقلمون منبع غنی از آهن است. با مصرف این گوشت تولید گلبولهای قرمز خون افزایش مییابد و خطر ابتلا به کمخونی کمتر خواهد شد.
- جای دادن گوشت بوقلمون بهجای مرغ در رژِم غذایی روزانه، خطر ابتلا به التهاب روده بزرگ را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد.
- مصرف بوقلمون به افزایش احساس سیری کمک می کند و باعث می شود فرد مدت طولانی تر احساس سیری کند و سبب لاغر شدن فرد می شود.
- به ثابت نگه داشتن سطح انسولین پس از غذا کمک می کند.
- سلنیوم موجود در این ماده غذایی به بدن کمک می کند تا هورمون های تیروئید تولید کند، که میزان سوخت و ساز و میزان رشد شما را تنظیم می کند.
عوارض مصرف گوشت بوقلمون چیست؟
این ماده غذایی هم همانند دیگر مواد غذایی باید متعادل مصرف شود زیرا در کنار تمام فوایدی که برای بدن دارد می تواند به بدن آسیب هایی نیز وارد کند.
در ادامه این مقاله به برخی از این عوارض پرداخته ایم:
- در پوست بوقلمون مقدار چربی بسیاری موجود است . خوردن گوشت آن با پوست برای افراد با چربی خون بالا و مبتلایان به IBS (سندروم روده تحریک پذیر) توصیه نمی شود.
- این گوشت زمینه ساز سنگ های اگزالاتی کلیه است پس افراد مبتلا به این نوع سنگ باید احتیاط مصرف شود.
- گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند.
- به افرادی که رژیم غذایی کم سدیم دارند گوشت بوقلمون توصیه نمی شود، زیرا سدیم آن ۱۰ برابر گوشت مرغ است.
- مصرف بیش از حد این ماده غذایی در بعضی افراد می تواند باعث ناباروری شود.
روش های مصرف گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون باید پخته شود تا دمای داخلی آن به ۱۶۵ درجه فارنهایت برسد و بهتر است که پوست آن جدا شود. برخی از مدل هایی که می توان گوشت بوقلمون را سرو کرد به شرح ذیل می باشند:
به صورت فیله و استیک
به صورت چرخ کرده
به صوت برگر یا انواع ساندویچ ها
در سالاد
سوپ بوقلمون
امیدواریم این سری از مقاله پارسینو نیز برای شما مفید بوده باشد.