غذاهای نونی جزو انواع غذا ساده و پرطرفدار هستند که در تمامی وعده ها می توان از آن ها استفاده کرد و لذت برد. بر خی از افراد مصرف نان را به برنج ترجیح می دهند و همیشه به دنبال غذاهایی هستند که به توان با نان آن را مصرف کرد.
در ادامه با پارسینو همراه باشید تا با دستور پخت ۳ مدل غذای نونی که برای شما آماده کرده ایم، آشنا شوید.
طرز تهیه کوکو قارچ
قارچ ۳۰۰ گرم
سیب زمینی ۳ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد
تخم مرغ ۳ عدد
جعفری ۵۰ گرم
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
برای تهیه کوکوی قارچ ابتدا سیب زمینی ها را می شوییم، سپس به همراه ۲ پیمانه آب و کمی نمک داخل یک قابلمه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا سیب زمینی ها آبپز شوند.
در ادامه سیب زمینی ها را به آرامی پوست می گیریم و با رنده ریز رنده می کنیم، سپس داخل یک کاسه میریزیم؛ در ادامه قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد می کنیم و به همراه روغن با شعله گاز زیاد تفت می دهیم تا آب قارچ ها گرفته شود.
در مرحله سوم برای اینکه رنگ قارچ ها سیاه نشود، در هنگام تفت دادن ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو نیز اضافه می کنیم. پس از اینکه قارچ را به خوبی تفت دادیم، ان ها را به سیب زمینی اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و آب اضافی پیاز را می گیریم و به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه می کنیم. حالا جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به دیگر مواد اضافه می کنیم. تخم مرغ ها را داخل یک کاسه کوچک می شکنیم. درمرحله پنجم آرد را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند. حالا مخلوط تخم مرغ را به دیگر مواد اضافه می کنیم و هم میزنیم تا یکدست شوند.
پس از اینکه روغن داغ شد، مقداری از مایه کوکو را در دستمان شکل می دهیم و داخل تابه می اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد، آن ها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود و سپس سرو می کنیم، نوش جان.
طرز تهیه حمص یا هوموس ( هوموس عربی)
نخود |
۱ و ½ پیمانه |
سیر |
۲ حبه |
لیمو ترش |
۱ عدد |
ارده |
۳ قاشق غذاخوری |
آب نخود |
۴ قاشق غذاخوری |
یخ |
۲ تکه |
روغن زیتون |
به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
پاپریکا |
½ قاشق چایخوری |
برای تهیه حمص ابتدا نخود را به مدت ۲۴ ساعت خیس می کنیم و در صورت امکان چند بار آب موجود در کاسه را تعویض می کنیم تا نفخ نخود به طور کامل گرفته شود.
در مرحله دوم پس از گذشت ۲۴ ساعت نخود ها را میپزیم، نخود را به همراه ۲ لیوان آب و مقداری نمک و فلفل روی حرارت قرار می دهیم تا نخودها به طور کامل مغز پخت شوند در آخر مقداری از آب نخود را نگه دارید.
پس از پخت، پوست نخود را جدا کنیم تا حمص لطیف تری داشته باشیم. برای این کار کافیست نخود را بین دو انگشت خود کمی فشار دهید پوستشان جدا شود. سپس نخودها را داخل مخلوط کن می ریزیم.
در ادامه ارده را به همراه آب لیمو ترش، سیر، پاپریکا و مقداری نمک و فلفل سیاه به نخود داخل مخلوط کن اضافه می کنیم. حالا یخ ها را اضافه می کنیم (حتما یخ را اضافه کنید تا از بریدن مواد جلوگیری شود) حالا مواد را به مدت یک دقیقه میکس می کنیم.
و بعد آب نخود را اضافه می کنیم. سپس دوباره چند پالس میکس میکنیم نکته این است پس از اینکه مواد به پوره تبدیل شد باید غلظت آن به حدی باشد که به راحتی از قاشق سرریز نشود. هوموس یا حمص را داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و با قاشق یک گودال کوچک وسط حمص ایجاد می کنیم و روغن زیتون را داخل آن می ریزیم و به دلخواه تزیین و سرو می کنیم
طرز تهیه نرگسی
اسفناج | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۴ عدد |
سیر | ۴ حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
ابتدا اسفناجها را به خوبی شسته و در صافی قرار داده و پس از اینکه آب آن ها گرفته شد کاملاً خرد کنید.
اسفناجهای خرد شده را ابتدا کمی حرارت داده تا اندکی از آب آن ها تبخیر گردد، سپس روغن را (به مقداری که گفته شد) به اسفناجها اضافه کنید و در ماهیتابه تفت دهید.
نمک، ادویه و پودر سیر را در هنگام تفت دادن به اسفناجها افزوده و به خوبی هم بزنید تا اسفناجها به صورت یکدست با ادویهها مخلوط شوند. میتوانید در همین مرحله یا مرحله قبل از تفت دادن اسفناج، کمی پیاز یا سیر خرد شده را نیز تفت داده و با نرگسی مخلوط نمایید.
بعد از اینکه اسفناجها به خوبی تفت داده شدند، تخم مرغها را اضافه کرده و صبر کنید تا پخته شوند. میتوانید تخم مرغها را با اسفناجها مخلوط کرده و یا اینکه آنها را هم نزنید و اجازه دهید که سفت شوند.