طرز تهیه فسنجون گیلانی

فسنجون

اگه دنبال یه غذای سنتی با طعم خاص و بی نظیر ایرانی هستید که همزمان طعم شیرینی و ترشی ان مستتان کند خورشت فسنجان یا فسنجون یک گزینه عالی است. طعم خورشت فسنجان شما را شگفت زده خواهد کرد.

فسنجان با ترکیب مرغ، گردو و رب انار، طعمی بی‌نظیر دارد البته برخی آن را با گوشت قرمز تکه ای یا قلقلی نیز طبخ می کنند . در شمال کشور با گوشت خروس و یا اردک این غذا را تهیه میکنند که هر کسی را عاشق خودش می کند.

طرز تهیه فسنجان کمی دشوار است و درست کردن آن زمانبر است اما به شما قول می دهم که ارزشش را دارد.

فسنجون یک غذای اصیلی است که قول می دهم بعد از خوردن ان از خودتان بابت انتخابش تشکر خواهید کرد!

در ادامه با ما همراه باشید تا باهم دستور یک خورش فسنجان عالی را داشته باشیم. با این دستور به شما قول می دهم طعم خورشتتان همیشه زبانزد در تمام مهمانی ها شود.

طرز تهیه فسنجون

مواد لازم جهت پخت فسنجون : 

 

ران یا سینه مرغ

۵۰۰ گرم

رب انار ملس

⅓ پیمانه

گردون آسیاب شده

۴۰۰ گرم

آب سرد 

۸ لیوان

پیاز 

۱ عدد

یخ

چند تکه

روغن

به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه 

به میزان لازم

طرز تهیه فسنجان با مرغ

برای تهیه یک خورشت فسنجون با مرغ،باید گردو آسیاب شده داشته باشید به‌ طوری که یک خمیر کاملا روغنی به‌دست آید. برای این که روغن گردو آزاد شود، بهتر است خمیر گردو را حدود نیم‌ساعت در یخچال یا فریزر قرار دهید.

یک پیاز متوسط را رنده یا کاملا ریز خرد کنید در این غذا بافت پیاز نباید مشخص باشد و تنها برای گرفتن بوی مرغ اضافه می‌شود.

پیازهای خرد شده را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا خامی آن‌ها گرفته شود. در این فاصله، تکه‌های مرغ را در یک کاسه بریزید و با مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه‌های دلخواه مزه‌دار کنید.

فسنجون با مرغ

مرغ‌های مزه‌دار را به پیاز اضافه و آن‌ها را خوب تفت دهید زیرا ممکن است هنگام پخت خورش مرغ‌های سرخ‌نشده از هم باز شوند.

خمیر گردو را در یک قابلمه مناسب بریزید و تفت دهید. دقت داشته باشید که حرارت باید کم باشد؛ زیرا گردو بافت لطیفی دارد.

زمانی که گردو ها به روغن افتاد در چند مرحله آب سرد به آن اضافه کنید.

بعد از گذشت چند دقیقه که اب و گردو جوش خوردند تکه ها یخ را نیز اضافه کنید تا به اصطلاح به آن شوک دهید که بهتر روغن گردو خارج شود و فسنجون شما روغن بیندازد.

رب انار تازه را نیز به‌صورت تدریجی به محتویات قابلمه اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید.

بعد از آن که مواد به خوبی باهم جوش خورد مرغ‌های سرخ‌شده را در قابلمه بریزید کمی که با شعله بالا قل خورد شعله گاز را ملایم کنید و صبر کنید خورش فسنجون روی شعله ملایم گاز حسابی جا بیفتد جا بیفتد و روغن بیندازد.

اگر در این مرحله آب فسنجان کم بود یک لیوان آب یخ اضافه کنید (یادتان باشد در هر مرحله از پخت فسنجان که قرار است آب اضافه کنید، دمای آب حتما باید سرد و یخ باشد)

خورش فسنجان با مرغ برای جا افتادن به حداقل ۴ ساعت زمان روی شعله ملایم گاز نیاز دارد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت به صورت اختیاری می توانید۲ قاشق غذاخوری شکر یا ۱ قاشق غذاخوری شیره خرما به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ به خورش اضافه کنید (دستور اصلی کمی شیرین است اما برخی از افراد نمیپسندند)

پس از پایان زمان پخت  بلافاصله  درب قابلمه را بردارید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خورش باز هم بیشتر به روغن بیفتد در این مدت خورشت را هم نزنید یا در آن قاشق نزنید.

 سپس خورش فسنجون را با برنج چلو آبکش سرو کنید. نوش جان!

فسنجان

نکات پخت فسنجان

  • برای انکه بهتر روغن بیفتد هر ۱۵ دقیقه یک بار بعد از اضافه کردن مرغ، یک تکه یخ داخل قابلمه بیندازید و این کار را تا زمانی که مرغ کاملا بپزد ادامه دهید.
  • گردو فسنجان حتما آسیاب یا چرخ شده باشد.
  • برای بهتر شدن طعم خورشت خود از رب انار تازه و محلی استفاده کنید. براساس ذائقه خود می‌توانید از رب‌های ترش یا شیرین و یا حتی ترکیبی استفاده کنید
  • استفاده از ران مرغ در خورشت فسنجون،باعث ایجاد بافت لعابی می شود.
  • هر چه گردو را بیشتر تفت دهید، رنگ خورش فسنجان تیره‌ تر می‌شود.
  • پخت خورش فسنجان در ظرف اصیل گیلانی با نام گمج، طعمی بی‌نظیر و بافتی لطیف ایجاد می‌کند.

 

برای دستور پخت  انواع خورشت های ایرانی با آشپزی پارسینو سر بزنید.

مطالب پیشهادی
 دیسیپلین چیست؟
آیفون ۱۶
امکانات جدید آیفون ۱۶
اهدای وام خرید تراکتور جهاد کشاورزی
وام خرید تراکتور جهاد کشاورزی
طرز تهیه چند نوشیدنی خنک تابستانه
دارک ساید
روانشناسی تاریک چیست؟
دستور پخت کوکو سیب زمینی رستورانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *