طرز تهیه هویج پلو مجلسی

هویج پلو

هویج پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است.

اگر شما طرفدار غذاهای شیرین باشید، عاشق این غذا خواهید شد. طعم بی نظیر و شکل ظاهری این غذا باعث شده تا در مهمان ما ایرانیان بدرخشد. البته که طرز تهیه هویج پلو آنقدر ها هم راحت نیست.

این غذا را می توان با مرغ، گوشت آماده کرد و یا حتی برخی از مناطق با قیمه نیز سرو می کنند.

در ادامه به طرز تهیه هویج پلو با گوشت و مرغ خواهیم پرداخت.

طرز تهیه هویج پلو با مرغ

مواد لازم :  

  • برنج             ۴ پیمانه
  • پیاز             ۲ عدد
  • سینه مرغ            ۲ تکه
  • هویج             ۵ عدد بزرگ
  • کره             ۱۰۰ گرم
  • زعفران                ۲  قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه 
  • زردچوبه و دارچین
  • آب لیمو ترش    ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر                  به میزان دلخواه

 

ابتدا مرغ را داخل یک قابلمه کوچک قرار می دهیم و ۲ لیوان آب به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین و کمی زردچوبه به قابلمه اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا مرغ  به خوبی مغز پخت شود.

پس از آن، مرغ را به صورت نگینی یا ریش ریش خرد می کنیم و کنار می گذاریم. توصیه می شود کمی از آب مرغ را برای اضافه کردن به غذا کنار بگذارید.

در ادامه بقیه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم. پس از اینکه سبک شد، مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و پس از کمی تفت دادن مرغ را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.

در ادامه هویج ها را با رنده درشت رنده می کنیم و به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا هویج ها هم سرخ شوند. حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین به مواد اضافه می کنیم و سپس زعفران را که از قبل دم کرده ایم را اضافه می کنیم.

هویج پلو با مرغ

زعفران در رنگ و عطر این غذا تاثیر زیادی دارد و به همین دلیل توصیه می شود زعفران را غلیظ دم کنید و دست و دلبازانه از ان استفاده کنید در ادامه آب لیمو ترش را به همراه چند قاشق غذاخوری از آب مرغ صاف شده اضافه می کنیم و به مواد مرغ اضافه می کنیم.

در این مرحله با توجه به ذائقه خود شکر را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید برنج را نسبت به نوع آن می خیسانیم و به همراه یک قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه آب جوش می ریزیم تا کمی نرم شود و سپس برنج را آبکشی کنیم. حالا در قابلمه مورد نظرمان کمی روغن می ریزیم. ته دیگ را به سلیقه خود با سیب زمینی یا نان و یا خود برنج می چینیم .

حالا یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج دم بکشد. بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت هویج پلوی شما آماده است. هویج پلو را در قابلمه مخلوط می کنیم تا یکدست شود سپس در دیس می کشیم و با زرشک و خلال پسته و بادام، زرشک و خلال پرتقال تزیین می کنیم. توجه داشته باشید که تلخی خلال پوست پرتقال را حتما بگیرید.

طرز تهیه هویج پلو با گوشت

مواد لازم : 

  • برنج                     ۴ پیمانه
  • گوشت گوسفندی        نیم کیلو
  • هویج                     ۳ عدد
  • پیاز                     ۲ عدد
  • زرشک                     ۱ پیمانه
  • زعفران دم کرده           به میزان لازم
  • نمک و زردچوبه           به میزان لازم
  • فلفل سیاه         به میزان
  • ادویه کاری         به میزان لازم
  • پودر هل                     نوک قاشق چایخوری
  • چوب دارچین         ۱ تکه
  • روغن                     به مقدار لازم

 

طرز تهیه : 

 در ابتدا پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. بعد در یک قابلمه پیاز را با مقداری روغن تفت می دهیم تا پیازها سبک شوند.

 سپس گوشت خورشتی خرد شده را به پیاز اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم تا جایی که رنگ گوشت تغییر کند سپس به آن زردچوبه، فلفل سیاه، پودر هل و ادویه کاری اضافه کرده و حدود ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم و اجازه میدهیم برای چند ساعت گوشت به خوبی بپزد.

در نیم ساعت پایانی پخت گوشت یک تکه دارچین، زعفران دم کرده و نمک اضافه می کنیم‌. در یک تابه کوچک دیگر، یک قاشق رب را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگ باز کند و بوی خامی آن گرفته شود. سپس رب را هم به خورشت اضافه می کنیم و هم می زنیم و حدود نیم ساعتی زمان می دهیم تا خورشت به خوبی بجوشد و جا بیفتد. خورشت در انتها باید حالت لعابی داشته باشد و زیاد آبکی نباشد.

هویج پلو با گوشت

هویج ها را با رنده درشت رنده می کنیم و با کمی کره در یک تابه با حرارت کم تفت می دهیم تا هویج  سبک شود، کمی هم آب اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و صبر می کنیم تا هویج ها کمی نرم شوند.

وقتی هویج نرم شد و آبش کشیده شد، زرشک را هم به همراه کمی نمک و زعفران به هویج اضافه می کنیم و تفت می دهیم، فقط مراقب باشد در این مرحله نیاز به تفت زیاد ندارد زیرا باعث سوختن زرشک می شود.

در ادامه در یک قابلمه آب می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. بعد برنج خیس شده را در قابلمه می ریزیم و مقداری هم نمک می زنیم تا بجوشد و برنج مغز پخت شود.

آن را آبکش می کنیم و با آب خنک میشوییم. 

در آخر مقداری روغن کف قابلمه می ریزیم و برای ته دیگ آن، یک تکه نان یا سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه می چینیم. بعد به ترتیب از برنج و هویج و زرشک آماده شده به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم. 

دم کنی و درب قابلمه را می گذاریم و حدود یک ساعت صبر می کنیم تا هویج پلو خوب دم بکشد. پلوی آماده شده را در در قابلمه مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم و روی آن را با مواد هویج و زرشک و گوشت، خلال پسته و بادام تزیین می کنیم.

نوش جان

برای دیدن دستور پخت دیگر پلوهای مخلوط به پارسینو سر بزنید.

مطالب پیشهادی
طرز تهیه چند نوشیدنی خنک تابستانه
پذیرش دانشجو در رشته حقوق قانونگذاری در سال ۱۴۰۳ 
خواص تخمه هندوانه
گلوبوس چیست؟
سالم ترین روش لاغری
 اختلال اضطراب اجتماعی و خجالتی بودن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *