خواص تخمه هندوانه

خواص تخمه هندوانه

 خواص تخمه هندوانه برای سلامتی زیاد است. تخمه هندوانه دارای فولات زیادی می ‌باشد. فولات کمک می ‌کند تا از نقایص متفاوت زایمان جلوگیری شود. 

همچنین بسیاری از افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن از تخمه‌ های هندوانه استفاده می‌ کنند. 

این ماده آهن بسیار زیادی دارد که آهن موجود در تخمه‌ های هندوانه کمک می‌ کند تا از کم خونی جلوگیری شود. تاثیر تخمه هندوانه در بارداری به عنوان مهم ‌ترین خواص این تخمه شناخته می‌ شود. 

۱۰ خاصیت باورنکردنی تخم هندوانه

  1. مناسب برای بارداری و باروری : تخم هندوانه حاوی مقادیر بالایی از لیزین، اسید گلوتامیک و آرژینین است که موجب  افزایش میل و توانایی جنسی را در مردان افزایش می دهد همچنین دارای فولات بوده که موجب پیشگیری از نقایص زایمان شده و به تشکیل سلول‌های خونی و مغز استخوان کمک می‌کند.
  2. سلامت پوست : اسیدهای چرب مفید موجود در تخم هندوانه می‌تواند پوست را  لطیف و جوان نگه دارد. همچنین مصرف مرتب، از تیره و مات شدن پوست جلوگیری می‌کند. تخم هندوانه با داشتن آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند در رفع و کاهش چین و چروک‌های پوست و لک‌های ناشی از افزایش سن موثر واقع شود.
  3. سلامت مو: داشتن سطح بالایی از پروتئین برای درمان ریزش مو و مو‌های کم پشت و نازک بسیار مفید است. در یک مطالعه کره ای، مکمل روی مانع از ریزش مو می شود و حتی بهبود فولیکول های مو را تسریع می کند که در تخم هندوانه به وفور یافت می شود. همچنین منیزیم موجود در این ماده برای ریزش بسیار مناسب است.
  4. سلامت گوارش : کمبود منیزیم منجر به ضعف در هضم غذا می شود.منیزیم تخمه های هندوانه، آنزیم هایی را فعال می کند که به بدن کمک می کند که مواد مغذی را جذب کند و هضم را راحت تر کنند.
unnamed 1 4

 

  1. کنترل دیابت :  تخمه های هندوانه تاثیر مثبتی بر انباشته شدن گلیکوژن دارند که می توانند به درمان دیابت کمک کنند. همچنین می تواند موجب کاهش حساسیت به انسولین  در بدن شود.
  2. تقویت سیستم عصبی : ویتامین‌های گروه B، بر سیستم عصبی تاثیر بسیار زیادی دارند. تخم هندوانه محلی غنی از این ویتامین‌ها مانند نیاسین، تیامین، فولات، ریبوفلاوین و پانتوتنیک اسید است که به بهبود سیستم عصبی کمک می‌کنند.
  3. بهبود سلامت مغز : منیزیم موجود در تخمه های هندوانه می تواند به بهبود حافظه کمک کند؛ همچنین می تواند از بروز پیری حافظه جلوگیری کند. یک مطالعه امریکایی ثابت کرده که که منیزیم موجود در مغز می تواند حافظه را بهبود بخشد و حتی یادگیری را نیز تسریع دهد.
  4. تقویت سیستم ایمنی: تخم هندوانه دارای مواد از جمله  کاروتنوئید، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های B است و به همین دلیل پاسخ‌های ایمنی بدن را تقویت می کند و موجب کاهش فشار وارد بر سیستم ایمنی بدن شود‌.این ماده حاوی آنتی اکسیدان‌ها است که با اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده، رادیکال‌های آزاد را خنثی می کند و  به همین دلیل احتمال ابتلا  ابتلا به بیماری‌های مزمنی مانند سرطان و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.
  5. جلوگیری از پوکی استخوان : تخمه هندوانه منبعی غنی از منیزیم، مس، آهن و پتاسیم  است که این مواد موجب تقویت استخوان‌ها و افزایش تراکم استخوانی شده می شوند .
  6. تقویت حس چشایی و بویایی: تخم هندوانه منبع خوبی از زینک است که این ماده در تقویت حس چشایی و بویایی تاثیر زیادی دارد.
unnamed 2 5

مضرات تخم هندوانه

این ماده با اینکه دارای خواص بسیار است اما مانند هر میوه دیگر اگر در مصرف آن زیاده روی کنید در بدن شما تاثیرات منفی خواهد گذاشت: 

  • افت شدید قند خون 
  • آسیب رسیدن به دندان و لثه
  • مصرف زیاد آن ممکن است باعث چاقی شود
  • همچنین نوع بو داده نمک فراوانی دارد.

 

امیدواریم این دسته از مقالات پارسینو برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *