در اواخر ماه های اسفند و فروردین و با نزدیک شدن عید نوروز مردم اقدام به شروع پخت شیرینی عید میکنند، شیرینی عید دارای انواع مختلفی می باشد که در ادامه مفصلا درباره هرکدام صحبت می کنیم و دستور پخت انواع شیرینی عید را می گوییم.
انواع شیرینی عید
انواع مختلفی از شیرینی عید وجود دارد که عبارتند از :
شیرینی نخودچی | شیرینی برنجی |
شیرینی کره ای | شیرینی بادامی |
شیرینی نارگیلی | شیرینی کلمبه |
شیرینی نارگیلی
طرز تهیه شیرینی نارگیلی بسیار ساده و راحت می باشد و وقت زیادی برای پخت کامل نیاز ندارد :
مواد لازم برای شیرینی نارگیلی :
پودر نارگیل : ۱.۵ پیمانه
شکر : ۳.۵ پیمانه
روغن شیرینیپزی : ۱.۳ پیمانه
سفیده تخممرغ : ۴ عدد
آبلیمو (تازه) : نصف قاشق غذاخوری
وانیل : ۱/۴ قاشق چایخوری
خلال یا پودر پسته (برای تزیین شیرینی) : به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی نارگیلی :
اول که باید پودر نارگیل، شکر، روغن و سفیده تخم مرغ را داخل یک کاسه همزن ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه با همزن برقی و با سرعت بالا مخلوط کنید تا مواد کاملاً یکدست و کشنده شوند.
در مرحله بعد قابلمه ای را در دمای ملایم قرار داده و مخلوط مواد را داخل آن ریخته.
بعد از ریختن در ظرف به شکل مداوم مواد را با قاشقی که چوبی می باشد هم بزنید تا یکدست شده به غلظتی مناسب برسد.
نکته مهمی که باید در هنگام پخت شیرینی نارگیلی به آن توجه نمایید غلظت آن می باشد، غلظت مناسب زمانی است که اگر قاشق را از داخل مواد خارج کردید، مواد به صورت یک نوار نازک از قاشق آویزان شوند.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نارگیلی، آبلیمو ویا سرکه سفید و وانیل را به مواد همزده شده اضافه کنید و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه دیگر هم، هم بزنید.
بعد از انجام این کار قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا مواد خنک شوند.
فر را هم که از قبل با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید.
مایه شیرینی را داخل قیف با ماسوره ساده بریزید و شیرینیها را با فاصله روی سینی فر که کاغذ روغنی روی آ« قرار داده اید بچینید.
در این مرحله برای زیبایی می توانید روی شیرینی نارگیلی را با پودر پسته تزیین نمایید.
برای پخت شیرینی نارگیلی مدت زمانی حدودا ۲۰ الی ۲۵ دقیقه نیاز دارید.
پس از پخت، شیرینیها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند.
نوش جان.
شیرینی نخودچی
مواد لازم برای شیرینی نخودچی :
آرد نخودچی : ۶۰۰ گرم
روغن قنادی یا روغن جامد : ۳۰۰ گرم
پودر قند: ۲۳۰ گرم
هل ساییده شده: ۱ قاشق چایخوری
زعفران ساییده شده: ۱ قاشق چایخوری (صرفا برای رنگ شیرینی ها و زیبایی)
طرز تهیه شیرینی نخودچی
اول از همه آرد نخودچی را الک کرده تا دانه های درشت آرد خرد شود.
روغن صاف قنادی یا روغن جامد را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود.
پودر قند را به روغن اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه با همزن برقی مخلوط کنید تا کاملاً یکدست و کرم رنگ شود.
هل ساییده شده و زعفران ساییده شده را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر هم بزنید.
آرد نخودچی را به تدریج به مخلوط اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا خمیر جمع شود.
خمیر را با دست ورز دهید تا کاملاً یکدست و صاف شود.
خمیر را داخل کیسه فریزر قرار دهید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید.
فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
خمیر را از یخچال خارج کنید و به ضخامت ۱ سانتیمتر پهن کنید.
با قالب دلخواه خود از خمیر شیرینیها را قالب بزنید و روی سینی فر بچینید.
روی شیرینیها را با پودر پسته یا خلال پسته تزیین کنید.
سینی فر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها پخته شوند.
پس از پخت، شیرینیها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند.
سپس شیرینیها را از سینی فر جدا کنید و در ظرف مورد نظر خود بچینید.