کیوی، که به انگور فرنگی چینی نیز شناخته می شود که دارای خواص متعددی برای سلامتی است. این میوه از جنس Actinidia است و دارای پوست پرزدار است.
کیوی، دارای رنگ سبز بسیار روشن و طعمی متمایز هستند. (ترکیبی از شیرین، ترش و اسیدی) این مزه، شما را به یاد ترکیبی از لیمو، پرتقال و توت فرنگی می اندازد و دانه های سیاه زیادی دارد که بافتی ترد و گس به آن می دهد.
درحال حاضر، چین، نیوزیلند، ایتالیا، یونان، شیلی و فرانسه، پرورش دهندگان بزرگ کیوی در جهان محسوب می شوند.
فواید و مزایای کیوی
- ویتامین C: کیوی یک منبع عالی از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، از عفونتها و بیماریهای رایج دوری میکند و به تولید کلاژن برای پوست و استخوانها کمک میکند و جالب است بدانید مقدار ویتامین آن از پرتقال نیز بیشتر است.جالب است بدانيد كه ويتامين C در كاهش علائم بیماری آسم موثر است
- فیبر: کیوی میتواند در بهبود هضم و کاهش مشکلات گوارشی کمک کننده باشد، زیرا دارای مقدار قابل توجهی فیبر است. همچنین به افزایش حجم مدفوع کمک میکند و میتواند در رفع یبوست نیز موثر باشد.
- ویتامین K: کیوی منبع خوبی از ویتامین K است که برای سلامت استخوانها ضروری است
- سلامت قلب و فشار خون : کیوی حاوی پتاسیم و آنتی اکسیدانهاست که از سلامت قلب محافظت میکند. پتاسیم در کیوی رگ های خونی را شل و به تعادل فشارخون کمک میکند.
- پیشگیری از سرطان :وجود رادیکالهای آزاد در بدن انسان، احتمال ابتلا به انواع سرطان ها را افزایش میدهد. کیوی طیف وسیعی از آنتیاکسیدانها را برای بدن تامین و به حذف رادیکالهای آزاد کمک میکند.
- سلامت پوست: با افزایش سن، پوست به تدریج شل و افتاده می شود. استفاده از کیوی له شده بر پوست، به انتقال مواد مغذی مهم به لایه های پوست کمک می کند و در حفظ سفتی و جوانی پوست موثر است.
- افزایش سطح هموگلوبین خون :کیوی، یک گزینه خوب برای افراد مبتلا به کم خونی می باشد زیرا کمک می کند تا سطح هموگلوبین به حالت قبل برگردد . یک فنجان کیوی، ۰.۵۶ میلی گرم آهن دارد که ۳ درصد نیاز روزانه آهن یک خانم سالم را تامین می کند.
- درمان شوره سر:کیوی با دارا بودن مقادیر زیادی اسیدهای چرب، امگا ۳ و روی، در درمان شوره سر می تواند مفید باشد. پزشکان معتقدند روی از قارچ کف پوست سر جلوگیری میکند.
- پیشگیری از استرس: استرس و كمبود خواب روي بدن انسان تاثیر مضر می گذارد. مصرف کیوی از استرس جلوگیری می کند.
مضرات کیوی
اما باید در نظر داشت که این میوه می تواند حساسیت زا باشد و مانند تمام مواد خوراکی دیگر مصرف بیش از حد آن می تواند مشکل ساز شود.
آلرژی به کیوی میتواند از واکنش به موادی مانند پروتئینهای موجود در کیوی (به ویژه آکتینیدین) ناشی شود.
و همچنین این میوه می تواند احتمال ایجاد مشکلات دندانی ایجاد کند زیرا خاصیت اسیدی دارد، مصرف میوههای اسیدی به دلیل محتوای اسید میوه، می تواند باعث آسیب به دندانها شود.
کیوی دارای مقدار زیادی از اگزالات است كه باعث تشكيل سنگ كليه و كيسه صفرا می شود. به همين دليل برای افراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا توصیه نمی شود.
امیدواریم این بخش از مقاله پارسینو نیز برای شما مفید بوده باشد.