کیک خیس یکی از محبوب ترین کیک ها در دنیا است و دستور کیک خیس متعلق به ترکیه است.
این کیک ترکیه ای به دلیل بافت نرم و لطیفی که دارد مورد استقبال قرار گرفته و این کیک خیلی سریع در دهان آب می شود و بسیار بی نظیر است.
درست کردن کیک کار سختی نیست و شما می توانید با دانستن طرز تهیه آن ها، انواع مختلف کیک را در خانه تهیه کنید. در بین انواع مختلف کیک، کیک به دلیل طعم . بافتی که دارد محبوبیت زیادی در بین افراد مختلف پیدا کرده است. جالب اینجاست که پختن آن کار پیچیده ای نیست و شما می توانید به راحتی آن را در خانه خود تهیه کنید.
با پارسینو همراه باشید تا دستور کیک خیس ترکیه با دو طعم جذاب را آموزش دهیم.
کیک خیس زعفرانی
مواد لازم:
- تخم مرغ ۳ عدد
- شکر یک و نیم پیمانه
- شیر یک دوم پیمانه
- گلاب یک دوم پیمانه
- روغن یک دوم پیمانه
- آرد دو و نیم پیمانه
- بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
- زعفران یک چهارم پیمانه
- وانیل یک هشتم قاشق چای خوری
مواد لازم برای شربت :
- آب یک چهارم پیمانه
- شکر ۲ قاشق غذا خوری
- پودر هل یک هشتم قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک خیس زعفرانی
همه مواد را به مدت نیم ساعت بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد. سپس تخم مرغ ها را درون ظرفی شکسته و به همراه وانیل هم بزنید، شکر را به تدریج اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه، تخم مرغ ها را هم بزنید تا بوی آن گرفته شود و کرم رنگ شود.
در مرحله بعد زعفران آب کرده را اضافه کرده و ۵ دقیقه دیگر هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. سپس روغن، گلاب و شیر را به ترتیب اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
آرد را به همراه بیکینگ پودر الک کرده و کم کم اضافه کنید، سپس به وسیله لیسک یا همزن خاموش، از یک جهت هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
قالب مورد نظر خود را چرب کنید، در کف آن، کاغذ روغنی را پهن کرده و مواد کیک خیس زعفرانی را داخل آن بریزید، سپس به مدت ۴۵ دقیقه در درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید (فر را از قبل گرم کنید). برای اطمینان از پخته شدن کیک، می توانید با استفاده از یک خلال دندان و یا چنگال، مغز پخت شدن آن را چک کنید. برای اینکه روی کیک هم بپزد، می توانید به مدت ۵ دقیقه، حالت گریل فر را روشن کنید. اکنون کیک زعفرانی آماده شده، آن را از فر خارج کرده و بگذارید، خنک شود.
سپس به سراغ تهیه شربت می رویم، آب، شکر و پودر هل را بر روی حرارت قرار دهید تا شربت مقدار کمی غلیظ شود، تا جایی که کمی از حالت آبکی در آید برای این نوع شربت کافی است. سپس بر روی کیک با خلال دندان و یا چنگال، سوراخ هایی ایجاد کنید. شربت سرد شده را با قاشق بر روی کیک سرد بریزید، به طوری که کیک کمی نرم و خیس شود، مواظب باشید که آنقدر نریزید که کیک خمیر شود.
کیک خیس زعفرانی شما اماده است. نوش جان
کیک خیس شکلاتی
مواد لازم:
- آرد ۲ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۳ عدد
- شیر ۱ پیمانه
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ا پیمانه
- بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی
برای تهیه این کیک همانند زعفرانی باید مواد به دمای محیط رسیده باشند.
ابتدا یک ظرف مناسب انتخاب کنید و شیر، پودر کاکائو، شکر و روغن را درون آن بریزید و به خوبی بهم بزنید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
بعد از آن که به خوبی ترکیب شدند به اندازه یک لیوان از مواد شکلاتی برمی داریم و کنار می گذاریم تا در مرحله آخر به کیک اضافه کنیم تا کیکمان حالت خیس داشته باشد.
سپس آرد و بکینگ پودر را چند بار از صافی عبور دهید (این کار باعث می شود کیک پف دار شود) و به خوبی مخلوط کنید.
این مخلوط آرد را در چندین مرحله به مواد شکلاتی اضافه می کنیم و هم میزنیم و در این میان وانیل را نیز اضافه میکنیم و سپس تخم مرغ ها را یکی یکی به مواد اضافه می کنیم و به خوبی با همزن میزنیم تا مواد کیک آماده شود.
در مرحله بعدی قالب مناسب را انتخاب می کنیم و کف قالب را چرب می کنیم و مقداری آرد به سطح قالب پخش میکنیم و سپس مواد کیک را درون قالب می گذاریم و درون فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده است به مدت ۴۵ دقیقه قرار می دهیم.
نکته : به هیچ عنوان در نیم ساعت اول پخت کیک درب فر را باز نکنید و بعد از گذشت نیم ساعت می توانید با یک خلال دندان پختن کیک را تست کنید و وقتی از پخت کیک مطمئن شدید آن را از فر خارج کنید و سریع برش بزنید و یک لیوان سس شکلاتی که کنار گذاشته بودید را روی کیک بریزید و کنار بگذارید تا کیک سرد شود و سپس آن را از قالب خارج کنید.
نوش جان